Ο Παναθηναϊκός είναι Κυπελλούχος Ελλάδας για το 2021 και έγραψε ένα ξεχωριστό ρεκόρ ενώ παράλληλα ο Όντεντ Κάτας έβαλε το όνομά του στη λίστα με τους τροπαιούχους προπονητές.

Ο Παναθηναϊκός έγινε η πρώτη ομάδα που κατακτά 20 Κύπελλα και μάλιστα σε 25 συμμετοχές στον τελικό της διοργάνωσης. Καμία άλλη ομάδα δεν έχει ούτε τόσες συμμετοχές, ούτε τόσα Κύπελλα φυσικά. Αξιοσημείωτο είναι ότι ο δεύτερος Ολυμπιακός βρίσκεται στα 9 τρόπαια. Ο Άρης έχει μείνει στα 8 ενώ στα 5 είναι η ΑΕΚ, στα 3 ο ΠΑΟΚ και ένα έχει ο Πανιώνιος. Αυτές είναι οι ομάδες που έχουν κατακτήσει το τρόπαιο.

Ο Προμηθέας έγραψε τη δεύτερη συμμετοχή του. Και μάλιστα συνεχόμενη χωρίς όμως να καταφέρει να πάρει το τρόπαιο. Συνολικά 12 ομάδες έχουν παίξει σε τελικό Κυπέλλου και 7 το έχουν κατακτήσει. Μάλιστα η Πάτρα έχει εκπροσωπηθεί από δύο ομάδες (συν τον… πρωτοπόρο Απόλλωνα). Ενώ η άλλη ομάδα της περιφέρειας που έχει φτάσει στον τελικό είναι το Ρέθυμνο. Ενδιαφέρον έχει και το ότι πέντε από τις 12 ομάδες που έχουν παίξει σε τελικό Κυπέλλου βρίσκονται σε Εθνικές ή Τοπικές Κατηγορίες.

Κάτας: Ο 26ος τροπαιούχος

Ο Όντεντ Κάτας έγινε ο 26ος προπονητής που κατακτά το Κύπελλο Ελλάδας και ο 12ος του Παναθηναϊκού. Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι με εξαίρεση τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς (7 τρόπαια) και τους Κώστα Πολίτη και Αργύρη Πεδουλάκη (από 2 τρόπαια) οι υπόλοιποι «πράσινοι» προπονητές έχουν από ένα τρόπαιο!

Πολυνίκης του θεσμού παραμένει φυσικά ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς με 7 τρόπαια ενώ ακολουθεί ο Γιάννης Ιωαννίδης με 6. Συνολικά 19 προπονητές (οι 9 του Παναθηναϊκού!!!) έχουν κατακτήσει από μια φορά το Κύπελλο.