Πολλές φορές η ζωή κάνει παράξενους κύκλους. Αυτό συμβαίνει με το νέο παίκτη του Παναθηναϊκού, Βαγγέλη Σακελλαρίου και τον Νικ Καλάθη. 

Οι δύο τους γνωρίζονται από παλιά, αλλά μην πάει ο νους σας τσακωμούς. Το αντίθετο. Οπως γράφει ο Στέφανος Σύριγγας στην έντυπη έκδοση του Sportime που κυκλοφορεί σήμερα (1/8) στα περίπτερα, ο Σακελλαρίου είχε στηρίξει τον Καλάθη το μακρινό 2009, όταν και οι δυο τους ήταν μέλη της Εθνικής Νέων.

Η κατάσταση στην ομάδα εκείνη την περίοδο ήταν τεταμένη. Αιτία η απόφαση μιας μερίδας διεθνών παικτών που θεωρούσαν ότι δεν έπρεπε να είναι στην ομάδα οι Ελληνοαμερικάνοι, Νικ Καλάθης και Κώστας Κουφός. Ο μύθος λέει ότι ο τότε προπονητής Γιώργος Σιγάλας προσπαθώντας να εξισορροπήσει την κατάσταση και να εκτονώσει το κακό κλίμα, ζήτησε να γίνει ψηφοφορία για να αποφασίσουν μόνοι τους οι παίκτες τι θέλουν και να λυθεί το ζήτημα δημοκρατικά.

Το κλίμα είναι αλήθεια ότι μύριζε μπαρούτι στην ομάδα. Κάποιοι λένε ότι ο Καλάθης είχε πέσει ακόμα και θύμα «μπούλινγκ» από εκείνη την μερίδα παικτών που είχαν κάνει σημαία τους εκείνο το κλασικό παλιό πολιτικό σύνθημα, που έλεγε: «Εξω οι Αμερικάνοι» και το είχαν κάνει: «Εξω οι Ελληνοαμερικάνοι»!

Ο Σακελλαρίου ήταν  μέλος της ομάδας εκείνης. Δεν το σκέφτηκε στιγμή τότε. Θεώρησε ότι ήταν άδικο όλο αυτό που γινόταν και κόντρα στους… επαναστάτες είχε σταθεί στο πλευρό του Νικ Καλάθη και τον είχε στηρίξει όσο κανένας τότε. Είχε βγει μπροστά και είχε πει στους άλλους ότι όλα αυτά που κάνουν δεν είναι σοβαρά πράγματα και είχε αποτελέσει τον κυματοθραύστη που χρειαζόταν για να στηριχθεί ο Καλάθης, αλλά και να εκτονωθεί η κρίση.