Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει νέα προβλήματα με τον COVID-19 καθώς ανακοινώθηκε ότι διαγνώστηκαν δύο μέλη της ομάδας θετικά στον ιό.

Αμέσως μετά την επιστροφή της αποστολής από την Μόσχα, η ΚΑΕ Παναθηναϊκός έστειλε τα μέλη της να υποβληθούν σε ελέγχους για τον COVID-19. Τα αποτελέσματα έδειξαν δύο κρούσματα. Θα ακολουθήσει νέος έλεγχος την Παρασκευή (16/4).

Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ ανακοινώνει πως μετά την επιστροφή της αποστολής της ομάδας μας από την Μόσχα το μεσημέρι της Πέμπτης (15/4), όλα τα μέλη της υποβλήθηκαν σε ελέγχους για τον Covid-19 και δύο εξ’ αυτών διαγνώστηκαν θετικά στον ιό.

Η κατάσταση των δύο νοσούντων παρακολουθείται συστηματικά από το ιατρικό μας επιτελείο.

Από την ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ ακολουθούνται όλα τα προβλεπόμενα, σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα διαχείρισης κρουσμάτων και υπάρχει συνεχής επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ.

Τα επόμενα τεστ θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή (16/4)».

Την Κυριακή (18/4) ο Παναθηναϊκός έχει εξ αναβολής αγώνα για την 14η αγωνιστική με τον ΠΑΟΚ στην Θεσσαλονίκη. Κατά σύμπτωση κι εκείνος ο αγώνας είχε αναβληθεί λόγω κρουσμάτων στην ομάδα.

Υπενθυμίζουμε ότι το πρωτόκολλο προβλέπει αναβολή σε περίπτωση κατά την οποία τουλάχιστον τρεις παίκτες ή μέλη του τεχνικού τιμ μιας ομάδας είναι θετικά στον COVID-19. Άρα προς το παρόν δεν τίθεται θέα νέας αναβολής της αναμέτρησης.

Θα περιμένουμε βέβαια και τα αποτελέσματα της Παρασκευής (16/4) προς επιβεβαίωση.

O Παναθηναϊκός είναι από τις ομάδες που έχουν ταλαιπωρηθεί όσο ελάχιστες από τον COVID-19. Γι’ αυτό άλλωστε ολοκλήρωσε μια εβδομάδα μετά τις υποχρεώσεις του στην Euroleague, λόγω αναβολών. Όπως επίσης έχει τρεις αναβολές στην Basket League και άλλη μία στο Κύπελλο Ελλάδας!