Τις απαραίτητες διαδικασίες που θα οδηγήσουν τον Χάουαρντ Σαντ Ρος στην απόκτηση ελληνικής υπηκοότητας θα κινήσει ο Παναθηναϊκός προκειμένου να «κερδίσει» μια θέση στο ρόστερ!

Το θέμα του… Έλληνα Σαντ Ρος δεν είναι καινούργιο. Ο Παναθηναϊκός ψαχνόταν από πέρυσι το καλοκαίρι όταν και προχώρησε στην απόκτησή του. Ο Κουβανός έχει παντρευτεί ελληνίδα και σύντομα θα κλείσει τρία χρόνια στην Ελλάδα. Μπορεί να έλειψε για λίγο, όταν από την ΑΕΚ μεταπήδησε στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας αλλά αυτό το τρίμηνο ουσιαστικά δεν του στερεί το δικαίωμα.

Μπορεί να γίνει; Ναι… Άλλωστε ένας πολίτης που έχει καταγωγή από χώρα εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως αναφέρει το Υπουργείο Εσωτερικών, μπορεί να αποκτήσει το δικαίωμα του να γίνει Έλληνας πολίτης, μετά από τρία χρόνια μόνιμης και νόμιμης διαμονής στην Ελλάδα. Αν έχει γάμο και παιδί με Έλληνα ή Ελληνίδα!

Ο Σαντ Ρος ετοιμάζεται να κλείσει τριετία μόνιμης και νόμιμης διαμονής στη χώρα μας. Παντρεμένος με Ελληνίδα είναι. Άρα οι «πράσινοι» ετοιμάζονται για μια κίνηση που θα ωφελήσει αφάνταστα στο σχηματισμό του ρόστερ κατά τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Με τον Σαντ Ρος να λογίζεται ως «γηγενής» απελευθερώνεται μια θέση ξένου και μάλιστα ο Κουβανός με το πληθωρικό παιχνίδι του έχει κομβικό ρόλο στην ομάδα. Και ο Παναθηναϊκός θα μπορέσει να κινηθεί εντελώς διαφορετικά και να ωφεληθεί σε αφάνταστο βαθμό αγωνιστικά.

Οι «πράσινοι» ετοιμάζονται να το… τρέξουν το θέμα μέσα στο καλοκαίρι και πιστεύουν ότι θα έχουν καλά μαντάτα. Άλλωστε δεν υπάρχει κάτι το… παράνομο ή το παράτυπο. Όλα είναι απόλυτα νόμιμα και απομένει να δούμε τι θα γίνει τελικά.