Παναθηναϊκός: Παίζει και στην Basket League o Μαντζούκας


Νίκος Μπουρλάκης

Παναθηναϊκός: Παίζει και στην Basket League o Μαντζούκας


Ο Παναθηναϊκός θα μπορεί να χρησιμοποιεί και στην Basket League τον Λευτέρη Μαντζούκα καθώς το ΑΣΕΑΔ δικαίωσε τους «πράσινους» στην προσφυγή τους.

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός είχε προσφύγει στο ΑΣΕΑΔ προκειμένου να πετύχει τη συμμετοχή του Μαντζούκα στην Basket League από φέτος. Και τελικά τα κατάφερε αφού το Συμβούλιο έκανε αποδεκτά τα επιχειρήματα των «πράσινων». Αυτό είχε συμβεί μετά την αποκάλυψη του Sportime ότι με βάση το νόμο της ΕΟΚ που απαγόρευε τη μεταγραφή εφήβων στη διάρκεια της σεζόν, ο 17χρονος παίκτης δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Οι πρωταθλητές υποστήριξαν ότι ο Μαντζούκας δεν είχε καμία σχέση με μεταγραφή για το εφηβικό τμήμα της ομάδας παρά μόνο για το αντρικό. Και φυσικά αυτή είναι η αλήθεια.

Το ΑΣΕΑΔ αποδέχθηκε τα επιχειρήματα του Παναθηναϊκού. Και πλέον ο νεαρός παίκτης μπορεί να παίξει από φέτος στο πρωτάθλημα. Αλλιώς θα έπρεπε να περιμένει την επόμενη αγωνιστική σεζόν αφού ενηλικιώνεται τον Ιούλιο.

Μετά απ’ αυτή την εξέλιξη η ΕΟΚ θα προχωρήσει σε έκδοση δελτίου στον Μαντζούκα. Ο οποίος θα είναι στην αποστολή για το Βερολίνο (Παρασκευή 26/2).  

Και προφανώς και στη 12άδα για τον αγώνα με τον Άρη (Κυριακή 28/2).

Ο Μαντζούκας εντάχθηκε στον Παναθηναϊκό στις 18 Δεκεμβρίου του 2020. Είχε αρχίσει τη σεζόν στον Προμηθέα όπου είχε ενταχθεί πριν μερικά χρόνια, από τις Ακαδημίες του Νίκου Ντούγια στα Ιωάννινα.

Με βάση τον κανονισμό της ΕΟΚ αφού ήταν ακόμα έφηβος και όχι επαγγελματίας, απαγορευόταν η μετακίνησή του στη διάρκεια της σεζόν. Θα μπορούσε κανονικά όμως να παίξει στην Euroleague. Ο κανονισμός της ΕΟΚ δεν είναι… απαρχαιωμένος όπως κακώς αναφέρουν μερικοί, ανεξάρτητα από το ότι χρειάζεται κάποιες προσαρμογές. Αντιθέτως, προστατεύει τα παιδιά, σε μια κρίσιμη ηλικία από το να μπαίνουν σε διαδικασίες μεταγραφών. Και ταυτόχρονα απαγορεύει σε ομάδες να κάνουν… επάγγελμα το εφηβικό πρωτάθλημα με μεταγραφές παικτών.

Μένει πλέον να δούμε αν δημιουργείται δεδικασμένο. Ή αν αποτελεί εξαίρεση. Επειδή ο παίκτης προορίζεται αποκλειστικά για την αντρική ομάδα και μάλιστα σε μια περίοδο όπου λόγω πανδημίας δεν υπάρχουν αγωνιστικές εκδηλώσεις εφήβων ή παίδων κτλ. Κι ορθώς διότι ένα παιδί 17 ετών δε μπορεί να του απαγορεύεις να παίξει μπάσκετ.

Διότι αν υπάρχει δεδικασμένο θα δούμε κάμποσα περίεργα πράγματα.

 

Εγγραφείτε στο Ειδήσεις, νέα, παρασκήνια από το Sportime μέσα από το Google news

Sportime Extras