Παπαγιάννης- Μήτογλου: Οι «πράσινοι» Twin Towers έκαναν τα πάντα


Νίκος Μπουρλάκης

Παπαγιάννης- Μήτογλου: Οι «πράσινοι» Twin Towers έκαναν τα πάντα


Όσα έκαναν οι Γιώργος Παπαγιάννης και Ντίνος Μήτογλου στο ντέρμπι με την ΑΕΚ είναι άξια αναφοράς. Η παρουσία τους ήταν κυριαρχική και ο Παναθηναϊκός βρήκε τους δικούς του Twin Towers για να θωρακίσει τη ρακέτα του.

Έμειναν ταυτόχρονα στο παρκέ για πολλή ώρα, ο Παπαγιάννης στο «5» και ο Μήτογλου στο «4». Παράλληλα κάθε άλλη παρουσία στην frontline, πχ Όγκαστ και Γουάιτ αποδείχθηκε αποκαρδιωτική κι αυτό είναι μεγάλο πρόβλημα. Επίσης ενώ μέχρι το ντέρμπι, ο Μήτογλου συνήθως άλλαζε τον Παπαγιάννη στο «5», κόντρα στην ΑΕΚ αυτό δεν έγινε για πολύ. Το δίδυμο αυτό στο «4» και στο «5» είναι ένα στοιχείο στο οποίο οφείλει να επενδύσει ο Παναθηναϊκός. Είναι ξεκάθαρο…

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο διάστημα που ήταν ταυτόχρονα στο παρκέ οι Παπαγιάννης- Μήτογλου (24’13’’ συνολικά) το επιμέρους σκορ ήταν 56-49 για τον Παναθηναϊκό. Στα υπόλοιπα 15’47’’ της αναμέτρησης ήταν βρίσκονταν και οι δύο ή ένας από τους δύο στον πάγκο, το επιμέρους σκορ ήταν 25-22 υπέρ της ΑΕΚ. Αυτό λέει πολλά από μόνο του.

Άλλωστε οι Twin Towers του Παναθηναϊκού πέτυχαν τους 35 από τους 80 πόντους του Παναθηναϊκού. Ο Παπαγιάννης είχε 18 και ο Μήτογλου 17. Δηλαδή οι δύο ψηλοί των «πράσινων» πέτυχαν το 44% των πόντων της ομάδας τους.

Είχαν σύνολο 10/12 δίποντα (8/10 ο Παπαγιάννης και 2/2 ο Μήτογλου). Επίσης 4/5 τρίποντα (όλα ο Μήτογλου) και 3/3 βολές (2/2 ο Παπαγιάννης και 1/1 ο Μήτογλου).

Τα εντυπωσιακά δε σταματούν εδώ. Και οι δυο τους είχαν το 51% των ριμπάουντ του Παναθηναϊκού και συγκεκριμένα τα 20 από τα 39. Ο Παπαγιάννης είχε 13 και ο Μήτογλου 7. Να φανταστείτε ότι στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα είχαν περισσότερα ριμπάουντ οι δυο τους απ’ όσα όλη η ΑΕΚ (!) ενώ στο πρώτο ημίχρονο ο Παπαγιάννης είχε 10 ριμπάουντ μόνος του και όλη η «Ένωση» είχε 9.

Τελικά ο Παπαγιάννης και ο Μήτογλου είχαν συνολικά μόλις τρία ριμπάουντ λιγότερα απ’ όσα όλη η ΑΕΚ (20 έναντι 23)!

Επίσης είχαν τα 6 από τα 11 επιθετικά ριμπάουντ της ομάδας τους (4 ο Παπαγιάννης και 2 ο Μήτογλου). Και βέβαια είχαν 51 από τους 96 βαθμούς της ομάδας τους στην αξιολόγηση όταν όλη η ΑΕΚ είχε μόλις… 19 περισσότερους (δηλαδή 70). Ο Παπαγιαννης είχε 27 βαθμούς και ο Μήτογλου 24.

Τι άλλο δηλαδή;

 


Sportime Extras