×

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

Παπαπέτρου: Η οικογένεια των αρχηγών!


    Μαντώ Καψάλη

Παπαπέτρου: Η οικογένεια των αρχηγών!


ΜΕ βάση τα υπάρχοντα δεδομένα ο Ιωάννης Παπαπέτρου θα είναι ο αρχηγός του Παναθηναϊκού από τη σεζόν που έρχεται καθώς ο Νικ Καλάθης δεν θα συνεχίσει να φοράει τα «πράσινα».

Και κάπως έτσι θα δημιουργηθεί μια σπάνια ιστορία: Θα είναι η πρώτη οικογένεια που θα έχει πατέρα και γιό, αρχηγούς του Παναθηναϊκού.

Υπάρχει μια ιστορία σχετικά με την οικογένεια και την «αρχηγία» στην ομάδα καθώς και ο πατέρας του Ιωάννη, Αργύρης, υπήρξε «κάπτεν» στον Παναθηναϊκό. Πριν από περίπου 30 χρόνια, ο πατέρας του Ιωάννη ήταν ένας διεθνής φόργουορντ (είχε αγωνιστεί τελευταία φορά στην Εθνική στο Παγκόσμιο του 1994) και από τους παλαιότερους παίκτες της ομάδας.

Ο Ιωάννης θα γίνει αρχηγός του Παναθηναϊκού λόγω της επικείμενης αποχώρησης του Νικ Καλάθη. Παρότι δεν είναι ο παλαιότερος παίκτης της ομάδας, προφανώς είναι εκείνος που οι υπόλοιποι αποδέχονται ως αρχηγό στα αποδυτήρια και στον αγώνα.

Βέβαια για πρώτη φορά στα χρονικά θα έχουμε και ένα άλλο παράδοξο: Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού θα είναι τέως παίκτης του Ολυμπιακού. Όπως και ο αρχηγός του Ολυμπιακού (Σπανούλης) είναι τέως παίκτης του Παναθηναϊκού.

Ας επιστρέψουμε όμως στην οικογένεια των… πράσινων αρχηγών. Διότι έχει σημασία μια άλλη ανάμνηση του πατέρα Παπαπέτρου και ο τρόπος με τον οποίο παρέδωσε το περιβραχιόνιο σε… διασημότερο συμπαίκτη του.

Συγκεκριμένα ο Αργύρης Παπαπέτρου έπαψε να είναι αρχηγός της ομάδας, το καλοκαίρι του 1992 όταν έκανε οικειοθελώς στην άκρη, παραχωρώντας το περιβραχιόνιο στον Νίκο Γκάλη που μόλις είχε ενταχθεί στην ομάδα. Το είχε ανακοινώσει μάλιστα πριν από ένα φιλικό στην Ιταλία κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας.

«Βεβαίως κι αποτελεί μεγάλη τιμή να είμαι αρχηγός του Παναθηναϊκού, αλλά από τη στιγμή που έχουμε μαζί μας έναν αθλητή όπως ο Νίκος Γκάλης, παραχωρώ την αρχηγία» είχε πει ο Αργύρης Παπαπέτρου πριν το πρώτο φιλικό προετοιμασίας της ομάδας, επί ιταλικού εδάφους.


Τελευταία Νέα