ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ BC

Σάικς: Ο «Χάρντεν της Κίνας» έγινε πατέρας στα 16 του (Vid)

Τον Σάικς τον αποκάλεσαν «Τζέιμς Χάρντεν της Κίνας». Είναι πατέρας από τα 16 του. Η ζωή του έγινε φιλμ, Έχει επιτόπιο άλμα στα 1,20 μέτρα!!!
Σάικς: Ο «Χάρντεν της Κίνας» έγινε πατέρας στα 16 του (Vid)

O Κίφερ Σάικς που ετοιμάζεται να φορέσει τα «πράσινα» δεν είναι όποιος κι όποιος! Πέρα από καλός παίκτης και «μαχητής» κουβαλάει μια ιδιαίτερη ιστορία. Ενώ η ζωή του από το σχολείο ως το κολλέγιο έγινε και… ντοκιμαντέρ!

Ο Σάικς δε σκεφτόταν ποτέ να παίξει μακριά από τις ΗΠΑ. Ήθελε να μείνει στο NBA. Έγινε πατέρας στα 16 του χρόνια (η σύντροφός του είναι ένα χρόνο μικρότερη) στον Κίφερ Τζούνιορ ενώ στα 18 του είχε και δεύτερο παιδί. Την κόρη του, Κένεντι.

Το 2019, ο Κρις Σέρινταν, ένας από τους παλαιότερους αρθρογράφους στο NBA, τον αποκάλεσε «Τζέιμς Χάρντεν της Κίνας». Μόλις είχε πετύχει 50 πόντους με την Γκουανγκζού κόντρα στην Σανγκάη. Και οδηγούσε την κούρσα των σκόρερ του πρωταθλήματος με 34,6 πόντους ανά αγώνα. Ένα πόντο περισσότερο από τον (πρώην παίκτη της Μπασκόνια) Ντάριους Άνταμς.

Και ιδού το άρθρο

Υπάρχουν πολλά στοιχεία για τη ζωή του Σάικς, του 27χρονου γκαρντ που ετοιμάζεται να φορέσει τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Γεννήθηκε στο Σικάγο, το 1993, ως ο μικρότερος από τα 9 παιδιά του Τζέιμς και της Λίσα Σάικς. Έκανε εκπληκτικά πράγματα στο σχολείο του κι επέλεξε να παίξει στο Γκριν Μπέι, στο NCAA. Κάθε του χρονιά ήταν καλύτερη… Ο ίδιος είχε βάλει στόχο να παίξει στο NBA. Την τελευταία του σεζόν στο κολέγιο ήταν υποψήφιος για τα βραβεία «Cousy», «Wooden» και «Naismith».

Στις 26 Φεβρουαρίου με τους 36 πόντους του κόντρα στο UIC ξεπέρασε τους 2.000 στην κολεγιακή του καριέρα. Έγινε ο μόνος εν ενεργεία παίκτης σε όλη τη χώρα με τουλάχιστον 2.000 πόντους- 500 ασίστ και 400 ριμπάουντ.

Όπως σας προαναφέραμε, ο Σάικς έγινε και… ταινία. Με τίτλο «Chi-Town». Ουσιαστικά ακολουθείται η καριέρα του από τους δρόμους στο Σικάγο, μέχρι το σχολείο, το κολέγιο και την προσπάθεια να μπει στο NBA. Ένα συναρπαστικό πολυετές «ταξίδι» που είχε και δύσκολες στιγμές: Απώλειες αγαπημένων προσώπων είτε από παθολογικά αίτια είτε από φαινόμενα βίας, αλλά κι ένα πολύ δύσκολο τραυματισμό στον αστράγαλο.

«Είναι ένας πραγματικός πρωταθλητής κι αποτελεί έμπνευση κάτι που αποτυπώνεται σε ένα ακατέργαστο, μοναδικό κι εκπληκτικό παρασκήνιο» όπως προλογίζεται χαρακτηριστικά από τους παραγωγούς της ταινίας. Πολύ δε περισσότερο επειδή ο Κίφερ αποτελεί «έμπνευση λόγω της αδιάκοπης υποστήριξής του στην κοινότητα»!

Μάλιστα το φιλμ είχε αρκετές υποψηφιότητες για βραβεία αλλά κέρδισε το βραβείο κοινού στο Black Harvest Film Festival στο Σικάγο. Μπορείτε να δείτε παρακάτω την αναγνώριση.

Να σημειώσουμε ότι ο παραγωγός ήθελε να κάνει ένα φιλμ για την 25η επέτειο του σόου της Όπρα Γουϊνφρεϊ. Και στο Σικάγο αναζήτησε αθλητές που θα μπορούσαν να αποτελέσουν ένα καλό σενάριο, σχετικά με τον αθλητισμό, τη ζωή και την προσπάθεια… Στην αρχή ήθελε πέντε αθλητές. Τελικά επικεντρώθηκε στον Σάικς!

Είπαμε και για άτυχες στιγμές… Το 2012, ήταν μια πολύ κακή χρονιά για τον Κίφερ. Αρχικά έχασε τον πατέρα του ο οποίος υπέστη καρδιακή ανακοπή. Ακολούθως ένας παιδικός του φίλος συνελήφθη και μπήκε στη φυλακή. Ένας ακόμα βρέθηκε ανάμεσα σε πυροβολισμούς και έμεινε παράλυτος αφού τον πέτυχε αδέσποτη σφαίρα…

Και πάμε στην πατρότητα…

Ο Κίφερ έγινε πατέρας στα 16 του χρόνια. Η σύντροφός του ήταν 15 τότε… Μετά τον Κίφερ Τζούνιορ απέκτησαν και την Κένεντι. Στο κολέγιο, ο Τζούνιορ ήταν ο μεγαλύτερος θαυμαστής του μπαμπά. Καθόταν πάντα στην ίδια θέση πίσω από τον πάγκο του Γκριν Μπέι και φώναζε «Go Dad» με αποτέλεσμα να έχει γίνει η μασκότ της ομάδας…

Ο Σάικς ασχολιόταν συνέχεια με τον μικρό. «Δεν είναι εύκολο να είσαι πατέρας σε μια τέτοια ηλικία» είχε πει το 2014. Ήταν 21 ετών. «Πάντως έχει πλάκα… Ο κόσμος πιστεύει ότι είναι δύσκολο αλλά θα σας πω ότι μόνο όταν είμαι κοντά στον Τζούνιορ μπορώ να ξεχνώ το μπάσκετ. Μετά από έναν αγώνα, είτε νικήσαμε είτε χάσαμε, θα περπατήσουμε μαζί και θα τον ακούω να γελάει… Υπάρχουν πολλά παραπάνω πράγματα στη ζωή από το μπάσκετ. Όταν τον βλέπω να τρέχει, να πηδάει, να γελάει, να διασκεδάζει δε μπορώ να κάνω τίποτε άλλο πέρα από το να είμαι ευτυχισμένος. Είναι το αφεντικό»

Ο Σάικς είναι τρομερά αθλητικός… Έχει επιτόπιο άλμα στα 1,20 μέτρα… Έχει μετρηθεί ότι σε 3,13 δευτερόλεπτα καλύπτει τα 3/4  του γηπέδου. Έχει χρόνο εκτέλεσης στα 3,07 δευτερόλεπτα… Και παρά τα 1,83μ. (κι αυτά… σκάρτα) κάνει ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ καρφώματα.

Μάλιστα επί δύο συνεχόμενες χρονιές νίκησε στο διαγωνισμό καρφωμάτων του Γκριν Μπέι… Το βίντεο που ακολουθεί τα λέει όλα.

Υπάρχει κι ένα ακόμα βίντεο με τα καλύτερά του. Είναι τρομερός..

Ο 27χρονος γκαρντ προσπάθησε να βρει χώρο στο NBA. Βρέθηκε στο Summer League με τους Σπερς εκεί που γνώρισε τον Έτορε Μεσίνα που ήταν στο τεχνικό επιτελείο του Γκρεγκ Πόποβιτς. Πέρυσι, μετά από τα… θαύματα που έκανε στην Αβελίνο, τον κάλεσε στο Μιλάνο μέχρι το τέλος της σεζόν.

Κάπου εκεί που λέτε, στις 9 Φεβρουαρίου του 2020 και στη νίκη με 96-87 της Αρμάνι επί του Παναθηναϊκού πέτυχε 17 πόντους σε 16 λεπτά! Παραμένει το ρεκόρ καριέρας του στην Euroleague…

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τα πέντε ματς της καριέρας του που έχει πετύχει πάνω από 40 πόντους.

Συνολικά έχει σε ένα ματς 50 πόντους. Σε 4 έχει τουλάχιστον 40 πόντους και σε 24 τουλάχιστον 30!!! Και σε 59 τουλάχιστον 25 πόντους… Δεν το λες κι άσχημο…

Ο Σάικς μετά το κολέγιο έπαιξε στην G League με τους Όστιν Σπερς. Ακολούθησαν η Ανιάνγκ στην Κορέα, η Άνκαρα DSI στην Τουρκία, η Αβελίνο, η Γκουανγκζού, το Μιλάνο κι… ένα ματς με την Τουρκ Τέλεκομ στο Final 8 του BCL.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Σάικς: Ο «Χάρντεν της Κίνας» έγινε πατέρας στα 16 του (Vid)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Νίκος Μπουρλάκης

Στις 5 Σεπτεμβρίου του 1989 δημοσιεύτηκε το πρώτο του κείμενο στο «7ήμερο του μπάσκετ» κι ακολούθησε μια μακρά διαδρομή σε «Φως των Σπορ», «Αθλητική Ηχώ», «Goal News» και από το 2017 στο «Sportime». Έχει εργαστεί σε ιστοσελίδες ως σχολιογράφος (sentragoal.gr, basketblog.gr μεταξύ άλλων), στα περιοδικά μπάσκετ «Τρίποντο» και «All Star Basket», στους ραδιοφωνικούς σταθμούς «Sentra 103,3» και «AlphaSport» όπως και ως υπεύθυνος Τύπου σε ομάδες της Basket League αλλά και στον ΕΣΑΚΕ. Επίσης εργάστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 ενώ επί σειρά ετών ήταν καθηγητής στο New York College, στο ΙΕΚ Ομηρος και στο City Unity College