Ο Σέρβος δημοσιογράφος, Νεμάνια Ζόριτς τρέχει να…προλάβει τις εξελίξεις κι ανέφερε ότι ο Παναθηναϊκός και ο Δημήτρης Πρίφτης συμφώνησαν.

Βεβαίως ο Παναθηναϊκός και ο Πρίφτης, όπως είναι γνωστό εδώ και μέρες, αναμένεται να συνεργαστούν εκτός κι αν υπάρξει κάποια θεαματική ανατροπή. Το «τιτίβισμα» του Σέρβου δεν είναι έκπληξη ούτε κι… έριξε από τα σύννεφα κανέναν.

Ο Όντεντ Κάτας αναμένεται μέσα στην εβδομάδα στην Αθήνα προκειμένου να τακτοποιηθούν οι λεπτομέρειες της λύσης του συμβολαίου του με τον Παναθηναϊκό. Υπενθυμίζουμε ότι υπάρχει μια ρήτρα που ανέρχεται στις 100 χιλιάδες.

Θα πρέπει να υπογραμμίσουμε ότι τo Sportime στις 10/6, αμέσως μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος από τον Παναθηναϊκό είχε γράψει:

«Ο Κάτας δεν είναι ασφαλής, ο Πρίφτης στο προσκήνιο.

Και μπορεί ο Κάτας να έλεγε προ ημερών ότι «αν είναι να έρθει ο Ομπράντοβιτς στον Παναθηναϊκό θα πάω στο αεροδρόμιο να τον φέρω» αλλά μάλλον δε θα χρειαστεί κάτι τέτοιο. Με τα δεδομένα που ισχύουν δε θα χρειαστεί να πάει μέχρι το αεροδρόμιο ο Ισραηλινός, για να φέρει τον Ομπράντοβιτς. Διότι ακόμα κι αν αντικατασταθεί, τότε το μεγάλο φαβορί για να πάρει τη θέση του είναι ο Δημήτρης Πρίφτης.

Ο Έλληνας κόουτς ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του στο Καζάν με την Ούνικς. Η ομάδα προκρίθηκε στην Euroleague ενώ έπαιξε στον τελικό του Eurocup αλλά και της VTB League. Στον Παναθηναϊκό τον εκτιμούν ιδιαίτερα και μάλιστα τον έχουν πλησιάσει δύο φορές στο παρελθόν. Η πρώτη ήταν πριν από την επιστροφή του Ρικ Πιτίνο (μετά τον Πεδουλάκη δηλαδή) και η δεύτερη μετά την αποχώρηση του Γιώργου Βόβορα. Και τις δύο φορές δε μπορούσε να προχωρήσει το θέμα. Το συμβόλαιο με την Ούνικς που υπέγραψε πέρυσι ήταν για 1+1 χρόνια»

Επίσης στις 13/6 το Sportime είχε ρεπορτάζ με τίτλο: «Χάνει έδαφος ο Κάτας, κερδίζει πόντους ο Πρίφτης»

Και το κείμενο ανέφερε τα εξής:

«Σας είχαμε αναφέρει επίσης ότι ο Δημήτρης Πρίφτης είναι ο προπονητής που φαίνεται ότι κερδίζει πόντους. Ο Έλληνας κόουτς έχει κλείσει 4 χρόνια στο Καζάν με την Ούνικς ενώ το 2020 υπέγραψε συμβόλαιο για «1+1» χρόνια. Έχει την option της ανανέωσης. Δηλαδή και όχι κλειστό συμβόλαιο κάτι που σημαίνει ότι δεν υπάρχει κάποια δέσμευση με την Ούνικς.

Επίσης ο Κάτας παρότι υπέγραψε ως το τέλος του 2022, μπορεί να αποδεσμευτεί από την ομάδα. Με μια όχι τόσο μεγάλη αποζημίωση. Άρα θέμα δεσμεύσεων ή οικονομικών «εμποδίων» δεν τίθεται.

Δεν αποκλείεται λοιπόν η 3η φορά να είναι και η… φαρμακερή για τον Δημήτρη Πρίφτη.

Η πρώτη ήταν μετά την αποχώρηση του Αργύρη Πεδουλάκη και πριν την επιστροφή του Ρικ Πιτίνο. Η δεύτερη ήταν πριν από μερικούς μήνες όταν απομακρύνθηκε ο Γιώργος Βόβορας, αλλά το συμβόλαιο με την Ούνικς δεν του επέτρεπε να φύγει»