Βόβορας: «Ο μόνος δρόμος είναι να μένεις ενωμένος σαν ομάδα»


Μαντώ Καψάλη

Βόβορας: «Ο μόνος δρόμος είναι να μένεις ενωμένος σαν ομάδα»


Ο Παναθηναϊκός πέτυχε μεγάλη νίκη επί της Μπάγερν στο ΟΑΚΑ και ο Γιώργος Βόβορας μίλησε στην συνέντευξη Τύπου την εικόνα της ομάδας του στο παρκέ. 

Αρχικά ο Βόβορας είπε: «Για 40 λεπτά είχαμε τη διάρκεια να κερδίσουμε κόντρα σε μια ομάδα που έχει παίξει εξαιρετικά. Για να αποβάλλεις την πίεση πρέπει να κερδίσεις και η άμυνα είναι οδιηγός για τη συνέχεια. Η αμυντική μας προσέγγιση ήταν εξαιρετική και αυτό είναι κάτι που πρέπει να κρατήσουμε, να διατηρήσουμε κια σιγά σιγά να κάνουμε πράγματα που θα μας βελτιώσουν σαν ομάδα και να γίνουμε πιο ανταγωνιστικοί στην Euroleague».

Για το αν είναι ικανοποιημένος από την εικόνα του Παναθηναϊκού και τα ριμπάουντ στο τρίτο δεκάλεπτο: «Η μεγάλη επιτυχία και θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες γι αυτό είναι πως υπήρχε ηρεμία και στην άμυνα και στην επίθεση. Είχαμε ηρεμία στην απόφαση και στην επίθεση και στην άμυνα. Αυτό είναι το πιο σημαντικό σε μια ομάδα υψηλού επιπέδου. Είναι κάτι που πρέπει να το δουλέψεις. Η ομάδα πρέπει να κερδίσει παιχνίδια για να έχει την ηρεμία. Γι αυτό είμαι χαρούμενος. Παίξαμε με μια εξαιρετική ομάδα και υπήρχε μια ηρεμία στο παιχνίδι. Θα υπάρχουν και καλές και κακές στιγμές. Έτσι είναι η σεζόν. Θα πρέπει και στις καλές και στις κακές στιγμές να έχουμε ηρεμία, είναι ο μόνος τρόπος. Χάσαμε κάποια ριμπάουντ και οι επιλογές της Μπάγερν μας οδήγησαν σε λιγότερα ριμπάουντ. Χάσαμε 2-3 ριμπάουντ πολύ σημαντικά τότε».

Για τον Σαντ Ρος: «Έκανε μια εξαιρετική εμφάνιση και είχε πολλές σωστές αποφάσεις. Στο αμυντικό κομμάτι ήταν πάντα εκεί, αλλά το ξαναλέω και δεν είναι δικαιολογία, οι ομάδες έτσι χτίζονται, Εγώ θέλω να σταθώ και στον Καλαίτζάκη. Του δώσαμε τον ρόλο να μαρκάρει τον Μπόλντουιν. Έτσι είναι και ο Σαντ Ρος. Έχει μεγαλύτερη επιρροή στο παιχνίδι μας και μας βοηθάει πολύ».

Για την άμυνα: «Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό. Το πιο σημαντικό για μένα είναι πως οδηγήσαμε μια ομάδα σε 17 λάθη με 11 ασίστ. Ήμασταν μέχρι τώρα η ομάδα με τα πιο χαμηλά ratio στην Ευρωλίγκα. Όταν παίζεις άμυνα και οδηγείς μια ομάδα σε αυτό το ratio το παίρνει σαν μπόνους η άμυνα και αυτό πρέπει να κρατήσουμε».

Για την εικόνα του Παναθηναϊκού και τι άλλαξε ο Βόβορας είπε: «Μέσα σε μια πολύ μεγάλη σεζόν στην Μπασκόνια και στην Βαλένθια ένα ματς μπορεί να φύγει και να μην ελέγξεις τα συναισθήματά σου. Σε μαι διαδρομή θα έρθουν και οι κακές εμφανίσεις. Το θέμα είναι πώς θα αντιδράσεις. Το πιο σημαντικό για μένα είναι πως η ομάδα είναι σαν οικογένεια. Παίξαμε σαν οικογένεια και είχαμε αυτό το feeling. Όλοι παίκτες ήθελαν να βοηθήσουν είτε έπαιξαν 40 λεπτά είτε 1 λεπτό. Και αυτός είναι ο μόνος δρόμος, να μένεις ενωμένος σαν ομάδα. Μιλήσαμε φυσικά, προσπαθήσαμε να αλλάξουμε πράγματα. Όλος ο οργανισμός ήταν κοντά στην ομάδα. Ο Διαμαντίδης και ο Αλβέρττης μίλησαν στα παιδιά και αυτό ήταν το καλύτερο εχέγγυο για τη συνέχεια».

Για τον Παπαγιάννη και τον Μήτογλου: «Προσπαθούμε να βάλουμε καινούργια πράγματα στο παιχνίδι. Ο Γιώργος όταν είναι μέσα, στην άμυνα, αλλάζει όλη η αμυντική μας εικόνα. Βάζει πράγματα, βελτιώνεται. Στόχος μας είναι να εξελίξουμε τους παίκτες. Ο Ντίνος έκανε εξαιρετικές εμφανίσεις στην αρχή. Μπορεί σε 1-2 παιχνίδια να μην είναι καλός αλλά είναι ένας μαραθώνιος και θα έρθουν κι άλλες ευκαιρίες. Δεν μπορείς να έχεις τις απαιτήσεις από μια νέα ομάδα με νέους παίκτες να είναι στο υψηλότερο επίπεδο. Η Μπάγερν μέσα από την λειτουργία της βγάζει διαφορετικούς πόλους και εμείς μέσα από την ομαδική μας λειτουργία πρέπει να βγάζουμε διαφορετικούς πρωταγωνιστές»


Sportime Extras