×

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

Χρονιά déjà vu με το 2012


    Χρήστος Δημόπουλος

Χρονιά déjà vu με το 2012


Η πρώτη σεζόν εμπλοκής του Γιάννη Αλαφούζου στον Παναθηναϊκού, πίσω στο 2012, μοιάζει πολύ με τη φετινή κι εκτός απροόπτου τελευταία του χρονιά στο σύλλογο.

Το 2012 η Παναθηναϊκή Συμμαχία του Γιάννη Αλαφούζου αναλάμβανε τα ηνία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, με τον επιχειρηματία να ηγείται ενός νέου εγχειρήματος. Αυτό, της στήριξης στη λαϊκή βάση.

Έξι χρόνια μετά, η αποτυχία είναι ολοκληρωτική και παταγώδης. Όμως δεν θ’ ασχοληθούμε με το εν λόγω ζήτημα τώρα. Αυτό που προκαλεί εντύπωση, είναι η επανάληψη της ιστορίας. Τι ακριβώς εννοούμε; Τη πρώτη σεζόν εμπλοκής του Αλαφούζου στον Παναθηναϊκό, το «τριφύλλι» έμεινε εκτός Ευρώπης και δεν πήρε άδεια συμμετοχής στις διασυλλογικές διοργανώσεις. Όπως ακριβώς έγινε δηλαδή και φέτος, με τον μονοετή αποκλεισμό που είναι σε ισχύ από τις 2 Μαρτίου!

Επίσης, το 2012 οι «πράσινοι» είχαν δυσκολευτεί πολύ να πάρουν αδειοδότηση (όπως αναλόγως συμβαίνει και σήμερα). Για την ακρίβεια ο φάκελός τους είχε απορριφθεί σε πρώτο βαθμό από την ΕΠΟ και την τελευταία στιγμή, περί τέλη Απριλίου, χορηγήθηκε η πολυπόθητη άδεια σε δεύτερο βαθμό. Εδώ να σημειωθεί κάτι, όσον αφορά τη φετινή αδειοδότηση του σωματείου.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα υπάρχει ένα «παράθυρο» να χορηγηθεί στο σύλλογο περίοδος χάριτος, μέσω μία διάταξης της UEFA. Συγκεκριμένα η εκάστοτε ΠΑΕ επικαλείται «ειδικές συνθήκες», παρουσιάζει ένα πλάνο τριετίας (ως προς τη βιωσιμότητά της) στη Super League κι ο συνεταιρισμός, εν συνεχεία, κάνει την σχετικά αναφορά του στην ΕΠΟ.

Κλείνοντας, λοιπόν, η φετινή και πιθανότατα τελευταία χρονιά του Γιάννη Αλαφούζου στον Παναθηναϊκού, είναι καρμπόν της παρθενικής του παρουσίας στο σύλλογο. Έπειτα από έξι χρόνια δράσης, ο εφοπλιστής δεν έχει πετύχει τίποτα, παρά μία… «τρύπα» στο νερό.