Με έναν από τους πιο σημαντικούς παίκτες του κλήθηκε να πορευθεί για τη μισή σεζόν ο Παναθηναϊκός, όμως η ώρα της επιστροφής πλησιάζει.

Ο Δημήτρης Κουρμπέλης τέθηκε νοκ-άουτ από τον Δεκέμβριο και όλο αυτό το διάστημα ο Παναθηναϊκός αγωνιζόταν χωρίς τον αρχηγό του.

Ας δούμε, όμως, περιληπτικά το χρονικό του προβλήματος και της αποκατάστασης, εν αναμονή της επιστροφής του 27χρονου μέσου στη δράση στα πλέι οφ της Super League 1.

Ήδη από τις αρχές Δεκεμβρίου φαινόταν ότι οι ενοχλήσεις που αισθανόταν ο Κουρμπέλης θα δημιουργούσαν πρόβλημα.

Στις 12 Δεκεμβρίου αγωνίστηκε για τελευταία φορά, κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα, στο πρώτο εντός έδρας ματς του Παναθηναϊκού στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Έπαιξε για 72 λεπτά, έδωσε τη θέση του στον Δημήτρη Σερπέζη, άφησε το χορτάρι, ενώ είχε ήδη αρχίσει να δρομολογείται η διαδικασία αντιμετώπισης της χρόνιας τενοντίτιδας.

Ο Κουρμπέλης είχε συμπεριληφθεί στην αποστολή του εκτός έδρας ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, όμως το θέμα του ήταν τέτοιο που δεν επέτρεψε τη συμμετοχή του.

Υποβλήθηκε σε μία μαγνητική που έδειξε ένα ήπιας μορφής οστικό οίδημα, όπως ανέφερε τότε η ομάδα, επομένως κρίθηκε προτιμότερο να προφυλαχθεί για την αποφυγή επιδείνωσης του προβλήματος.

 

Και κορονοϊός!

Ο αρχηγός… εγκαταστάθηκε στο γυμναστήριο, ενώ στο ενδιάμεσο διαγνώσθηκε θετικός στην Covid-19 και η έλευση του 2021 τον βρήκε σε καραντίνα.

Τα προβλήματα δεν σταμάτησαν εκεί, καθώς στις 19 Ιανουαρίου έγινε γνωστό ότι ο Κουρμπέλης θα υποβληθεί σε λαπαροσκοπική επέμβαση αποκατάστασης συνδρόμου κοιλιακών προσαγωγών.

Μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν είχε προκύψει το επιθυμητό αποτέλεσμα από τη συντηρητική αγωγή που ακολουθούσε – υποτροπή σε προ ετών χειρουργείο που είχε υποβληθεί.

Το ιατρικό επιτελείο είχε εκφράσει τότε την εκτίμηση ότι θα μείνει εκτός δράσης για έναν μήνα, ενώ στο διαδικτυακό ευχετήριο μήνυμα με αποδέκτη εκείνον, η ομάδα ανέφερε: «Tα δύσκολα τα άφησες πίσω. Τώρα μόνο καλύτερα θα είναι όλα! Σιδερένιος αρχηγέ. Σε περιμένουμε».

Στις 25 Ιανουαρίου βρέθηκε στο Κορωπί για πρώτη φορά ύστερα από την επέμβαση, όμως σταδιακά έγινε προφανές ότι η επιστροφή του δεν θα καταγραφόταν σύντομα.

Το καλό είναι ότι υπήρχε ο Μαουρίσιο στην τριάδα των χαφ, συν ότι ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος είχε πια φτάσει στο σημείο να αποτελεί αξιόπιστη λύση για το αρχικό σχήμα.

Όλο αυτό το διάστημα ο Κουρμπέλης πήγε συντηρητικά. Δεν χρειαζόταν βιασύνη. Και τώρα πια ανεβάζει ρυθμούς μέχρι την ολική επάνοδο.