Διπλή Ανάπλαση: «Δεν υπάρχουν… κορμοράνοι»


Λευτέρης Παυλίδης

Διπλή Ανάπλαση: «Δεν υπάρχουν… κορμοράνοι»


Όλα βαίνουν καλώς στο γηπεδικό σκέλος του Παναθηναϊκού κατά τον Αλέξανδρο Τσιατσιάμη, λίγες ημέρες μετά την υπογραφή μνημονίου συναντίληψης και συνεργασίας των αρμόδιων φορέων του έργου.

Ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αθηναίων μίλησε για το δημοτικό συμβούλιο με κύριο θέμα συζήτησης τη Διπλή Ανάπλαση, τη χρηματοδότηση του πλάνου, το timing υπογραφής του Μνημονίου και τη σχέση με το Ταμείο Ανάκαμψης.

«Το κλίμα ήταν πάρα πολύ καλό, όλες οι παρατάξεις συμφώνησαν για την αναγκαιότητα του project. Θα ακολουθήσει ένα ακόμη δημοτικό συμβούλιο, στο οποίο θα εξειδικεύσουμε όλα τα θέματα που υπάρχουν στο μνημόνιο συναντίληψης που υπάρχει. Είναι δεδομένο πως θα εγκριθεί για να προχωρήσουμε στο θέμα της Διπλής Ανάπλασης», είπε αρχικά ο Αλεξάνδρος Τσιατσιάμης στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΠΟΡ FM για το δημοτικό συμβούλιο που προηγήθηκε.

Ερωτηθείς αν υπήρχαν ενστάσεις από την αντιπολίτευση, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αθηναίων απάντησε: «Καθένας έχει την ιδεολογική του αντίληψη για το πώς πρέπει να είναι ο μαζικός αθλητισμός. Γενικά όμως υπήρχε ένα θετικό κλίμα».

Στη συνέχεια, ο κ. Τσιατσιάμης έκανε και έναν παραλληλισμό με μία προηγούμενη φάση του project που αποτέλεσε εμπόδιο για την εκπόνησή του.

«Είναι ένα ώριμο πολεοδομικά και περιβαλλοντικά έργο. Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχουν… κορμοράνοι. Δεν υπάρχουν παράγοντες που θα μπορούσαν να είναι ανασταλτικοί», ήταν η χαρακτηριστική ατάκα του Γ.Γ. του Δήμου Αθηναίων.

Ενδιαφέρουσα η απάντηση που έδωσε όταν ρωτήθηκε περί ένταξης του έργου στο Ταμείο Ανάκαμψης: «Τα έργα αξιολογούνται με βάση το πόσο ώριμα είναι. Το συνολικό πρόγραμμα της Διπλής Ανάπλασης είναι ώριμο, συνεπώς μπορούμε να το εντάξουμε σε διάφορες πηγές χρηματοδότησης».

Έπειτα, ο κ. Τσιατσιάμης προανήγγειλε ένα «εξειδικευμένο πλαίσιο συμφωνιών με όλους τους εμπλεκόμενους παράγοντες» και υπογράμμισε ότι «όλοι θα γνωρίζουν τι συμφωνούμε με τον καθέναν».

Η ερώτηση αφορούσε στις διμερείς συμφωνίες για το έργο και εκείνος έδωσε την εξής απάντηση: «έχει αρχίσει η διαδικασία για να διαμορφωθούν οι συνθήκες διμερών συμφωνιών, αρχικά με την κυβέρνηση, με τον Ερασιτέχνη και την ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Στο επόμενο διάστημα θα έχουμε εξειδικευμένο πλαίσιο συμφωνιών με όλους τους εμπλεκόμενους παράγοντες. Ολες οι συμφωνίες θα εγκριθούν από το δημοτικό συμβούλιο, γιατί έτσι πρέπει να γίνει και όλοι θα γνωρίζουν τι συμφωνούμε με τον καθέναν».

Τέλος, αφού αναφέρθηκε και στο ζήτημα με το γήπεδο μπάσκετ, ο κ. Τσιατσιάμης κλήθηκε να σχολιάσει αν τον φοβίζει το οτιδήποτε στο project της Διπλής Ανάπλασης.

«Είναι ένα μεγάλο έργο, αλλά δεν υπάρχει κάτι που να μας φοβίζει πραγματικά. Θέλει μεγάλη προσοχή, γιατί αν ειπωθεί κάτι περισσότερο ή λιγότερο μπορεί να υπάρχουν προβλήματα. Είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε με όλους τους παράγοντες που εμπλέκονται στο project. Δεν φοβάμαι τίποτα που να μπορεί να το σταματήσει, γιατί έχουν ξεπεραστεί όλα τα προβλήματα. Oλα θα γίνονται με διαφάνεια, αλλά θα γίνονται γνωστά όταν ολοκληρώνονται», ήταν τα λόγια του.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Παναθηναϊκός – Παναιτωλικός 2-1: Ήθελε τον Αργεντινό του – Ακυρώθηκαν 3 γκολ! (vid)

Όλες οι ειδήσεις σήμερα από το Sportime


Sportime Extras