Στα γραφεία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός βρίσκεται εδώ και λίγες μέρες το χαρτί από τη FIFA, το οποίο γνωστοποιεί την απαγόρευση μεταγραφών για το «τριφύλλι».

Το Sportime και το Sportime.gr είχαν επαναλάβει πως η επιβολή της συγκεκριμένη ποινής ήταν αναμενόμενη, καθώς οι ανεξόφλητες οφειλές του συλλόγου ήταν πολλές κι η παγκόσμια ποδοσφαιρική ομοσπονδία, δεν μπορούσε να κλείσει τα μάτια σ’ αυτές.

Μέχρι το τέλος Ιουνίου, πάντως, η ΠΑΕ διατηρεί το δικαίωμα να διακανονίσει όσα χρωστάει και να γλιτώσει, έτσι, την τιμωρία. Άλλωστε η FIFA, σαν οργανισμός δεν είναι δικαστής κι ούτε έχει τιμωρητικό χαρακτήρα. Απλώς, θέλει οι ομάδες να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους απέναντι στους πρωταγωνιστές του αθλήματος, τους ποδοσφαιριστές.

Αν βεβαίως ο Παναθηναϊκός δεν καταφέρει να βρει μία άκρη με τις (πολλές είναι η αλήθεια) οφειλές, τότε θα του απαγορευτούν οριστικά για τη νέα σεζόν οι διεθνείς μεταγραφές. Αυτό που δεν έχει ξεκαθαριστεί, ακόμα, είναι αν το «τριφύλλι» θα μπορεί να προχωρήσει στην απόκτηση Ελλήνων κάτω των 24 ετών (συνηθίζεται σε ανάλογες περιπτώσεις), ή αν δύναται ν’ ανανεώσει κάποιους παίκτες του υπάρχοντος ρόστερ. Αποφάσεις, στη λήψη των οποίων εμπλέκεται και η ΕΠΟ.