Η Μαλίν γνώρισε τον απευθείας υποβιβασμό από το μεγάλο Πρωτάθλημα του Βελγίου και παλεύει με νύχια και με δόντια για να γλιτώσει τη σκληρή πραγματικότητα. Σύμφωνα με την ολλανδική ιστοσελίδα ad.nl το κλαμπ επιθυμεί ν’ αποφύγει τον υποβιβασμό μέσω δικαστηρίου, έχοντας προσφύγει στο BAS (Βέλγικο Διαιτητικό Δικαστήριο επί αθλητικών θεμάτων) εναντίον της Μουσκρόν.

Αντικείμενο του αιτήματος της Μαλίν αποτελεί η Ρόγιαλ Εξέλσιορ, μια και σύμφωνα με το δημοσίευμα «με μία απλή αναζήτηση στο google το όνομα του νέου ιδιοκτήτη Πάιροτζ Πιεμπονγκσάντ βρίσκεται στη λίστα των Panama Papers»! Το BAS εξέτασε το αίτημα της ομάδας, ωστόσο – όπως αναφέρει το ad.nl – δεν υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να ζητήσει από την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία του Βελγίου ανάκληση του πιστοποιητικού συμμετοχής της Μουσκρόν!

Ο πρόεδρος της Μαλίν, Ντίτερ Πένικς, δήλωσε επί του θέματος: «Δεν ζητήσαμε πολλά από την Pro League, μόνο να δει την υπόθεση. Κυνηγάμε όλες τις πιθανότητες παραμονής». Να σημειωθεί ότι ο σύλλογος που διεκδικεί κάποιας μορφής δικαίωση δεν ζητά τον υποβιβασμό της Μουσκρόν, αλλά την παραμονή του ως ο 17ος στην Pro League! Κάτι που έγινε ξανά στη συγκεκριμένη χώρα το 2007.

Επίσης, ζήτημα είναι στην καταγγελία της Μαλίν προηγούμενες αδειοδοτήσεις της Μουσκρόν, πριν εμπλακεί ο Πάιροτζ Πιεμπονγκσάντ. Ζήτησε, μάλιστα, διερεύνηση γι’ αυτές. Τα Panama Papers παρέχουν λεπτομέρειες για υπεράκτιες εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των κατόχων τους. Ορισμένοι εκ των οποίων κρύβουν χρήματα από τον δημόσιο έλεγχο. Μην ξεχνάμε πως αυτή τη στιγμή ο Παναθηναϊκός έχει ως μεγαλομέτοχο την offshore εταιρεία Sortivo! Το ό,τι συμβαίνει στο Βέλγιο με τη Μουσκρόν του κ. Πιεμπονγκσάντ είναι αδύνατο να επηρεάσει τη διαπραγμάτευση με τον Παναθηναϊκό…