Ίβανσιτς – Μάτος: Τα 5,45 εκατ. ευρώ στα σκουπίδια!


Λάμπρος Γκαραγκάνης

Ίβανσιτς – Μάτος: Τα 5,45 εκατ. ευρώ στα σκουπίδια!


Ίβανσιτς και Μάτος αποτέλεσαν δύο από τους ποιοτικότερους παίκτες που πέρασαν από τον Παναθηναϊκό στο μεταίχμιο της διοικητικής αλλαγής του 2008.

O Mαρσέλο Μάτος, ο οποίος στα 34 χρόνια του βγάζει ακόμη ψωμάκι από το ποδόσφαιρο στη Βάσκο Ντα Γκάμα, ήρθε το καλοκαίρι του 2007 ως δανεικός από την Κορίνθιανς με κόστος 1,3 εκατ. ευρώ. Για την απόκτησή του το καλοκαίρι του 2008 δόθηκαν 3,85 εκατ. ευρώ για να υπογράψει συμβόλαιο έως το 2011. Μάλιστα επειδή τα δικαιώματά του τα είχε εξ ολοκλήρου ο Πίνι Ζάχαβι, το ποσό δόθηκε στον γνωστό ατζέντη. Το καλοκαίρι του 2009 έφυγε ως δανεικός στην Κορίνθιανς, μετά στην Μποταφόγκο και δεν έπαιξε ξανά ποτέ ποδόσφαιρο στο «τριφύλλι»! Κρίθηκε λίγος από τον Χενκ Τεν Κάτε…

ΤΟ ΠΑΡΤΙ ΣΥΝΕΧΙΣΤΗΚΕ

Ο Αντρέας Ίβανσιτς, με τον Παναθηναϊκό να πληρώνει «νοίκι» 900.000 ευρώ στη Σάλτσμπουργκ, ήρθε με διετή δανεισμό το 2006. Το 2008 αποφασίστηκε να δοθεί το σεβαστό ποσό του 1,6 εκατ. ευρώ (1,35 εκατ. στην αυστριακή ομάδα και 250.000 στον ατζέντη του παίκτη) και ο Παναθηναϊκός ν’ αποκτήσει τα δικαιώματά του. Ούτε αυτός στέριωσε, λόγω του Ολλανδού προπονητή. Χρησιμοποιήθηκε μέχρι κι ως αριστερός μπακ, ένας ποδοσφαιριστές με μοναδικές επιτελικές ικανότητες.

Αποκτήθηκαν αμφότεροι (για επικοινωνιακούς λόγους κι επίδειξη δύναμης απέναντι στην προηγούμενη ιδιοκτησία, στην πλάτη του Παναθηναϊκού οικονομικά) και στη συνέχεια κυριολεκτικά ξεπουλήθηκαν ως δανεικοί (ουσιαστικά ελεύθεροι) αν και δεσμεύονταν με πολυετή συμβόλαια. Όλο αυτό κόστισε 5,45 εκατ. ευρώ μονάχα για τους συγκεκριμένους παίκτες… Τη σεζόν 2008-2009, συνολικά, για αποκτήσεις κι ανανεώσεις παικτών και αμοιβές στους μάνατζερ τους ξοδεύτηκαν 25,3 εκατ. ευρώ!

Μην παραξενεύεστε που έφτασε ως εδώ ο Παναθηναϊκός

Ουδείς ξεχνά!


Sportime Extras