Καταγωγή από τη Σύμη έχει ο ομογενής επιχειρηματίας Μάρκος Δρακωτός που ενδιαφέρεται να αποκτήσει την ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Πρόκειται για ομογενή δεύτερης γενιάς, υιό του Νικήτα Δρακωτού ο οποίος εμφανίζεται ενώ ι έχει εκλεγεί πρόεδρος του πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου.

Επίσης ο κ. Δρακωτός ο οποίος ουσιαστικά  εκπροσωπεί τους Ελληνοαμερικανούς επιχειρηματίες που έχουν προσεγγίσει τον Γιάννη Αλαφούζο, κατέχει πτυχίο νομικής.

Ωστόσο κύρια επαγγελματική του δραστηριότητα αποτελεί η εταιρία real estate «M&N Managements Corporation» με έδρα εδρεύει το Μανχάταν της Νέας Υόρκης. Θεωρείται μάλιστα αρκετά γνωστή στον χώρο της με σημαντικό κύκλο εργασιών. Να σημειώσουμε ότι πρόκειται για οικογενειακή επιχείρηση.

Εξάλλου, ο κ. Μάρκος Δρακωτός είναι εκείνος που υπέγραψε την επιστολή που εστάλη στον Γιάννη Αλαφούζο στις 18 Σεπτεμβρίου, αλλά και αυτός που βρισκόταν σε επαφές με στενό συνεργάτη του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ Παναθηναϊκό το προηγούμενο διάστημα. Ήταν κι εκείνος που πληροφορήθηκε πρώτος  την θέση του Αλαφούζου, ότι δεν προτίθεται να παραχωρήσει τις μετοχές.

Πάντως η συγκεκριμένη δεν ήταν η πρώτη προσπάθεια που έκανε ο Ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας για την ΠΑΕ Παναθηναϊκός, καθώς υπήρξαν δύο ακόμη το 2018 και το 2019. Χωρίς αποτέλεσμα φυσικά…

Τέλος να αναφέρουμε πως οικογένεια Δρακωτού έχει πλούσια φιλανθρωπική δραστηριότητα μέσω των ιδρυμάτων της . Γι αυτό άλλωστε ο Νικήτας Δρακωτός (πατέρας του Μάρκου) τιμήθηκε ως το πρόσωπο του 2019 σε εκδήλωση της ομογένειας.