Πρόκειται για τον εξ απορρήτων τού μεγαλομετόχου του «τριφυλλιού», που τον συνόδευσε στα δύο ραντεβού με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο για το PAO Foundation, στις 15 και 17 Σεπτεμβρίου 2017. Ο Νίκος Ξύδης είναι, ίσως, ο μόνος που γνωρίζει άριστα τα οικονομικά στοιχεία των επιχειρήσεων του Γιάννη Αλαφούζου. Η επιρροή του στον πρώην πρόεδρο των «πράσινων» μεγάλη κι αυτό γιατί η εμπιστοσύνη την οποία απολαμβάνει είναι ισχυρή και στηρίζεται σε σχέσεις συνεργασίας που συνδέουν τους δύο άνδρες εδώ και χρόνια.

Τον Οκτώβριο του 2016, όταν ο Γιάννης Αλαφούζος επιχείρησε να κάνει μεγάλο τηλεοπτικό μπάσιμο – φτάνοντας πολύ κοντά σε συμφωνία με τον Δημήτρη Κοντομηνά για «γάμο» ALPHA-ΣΚΑΪ – ο κ. Ξύδης ήταν ο ένας εκ των δύο ανθρώπων που βρίσκονταν στον πλάι του μαζί με τον Κώστα Κιμπουρόπουλο (εξασφάλισε την τηλεοπτική άδεια για το κανάλι του Φαλήρου, στον διαγωνισμό που κρίθηκε αντισυνταγματικός, πριν αποχωρήσει).

Πού κολλάει στις τωρινές εξελίξεις, οι οποίες σχετίζονται με τον Παναθηναϊκό; Είναι, ουσιαστικά, ο πλέον στενός συνεργάτης του κ. Αλαφούζου. Χρήστος Παναγόπουλος στο προσκήνιο δεν υπάρχει, τόσο δυνατός όσο στο πρόσφατο αλλά και μακρινό – μ’ ένα διάλειμμα – παρελθόν. Όχι μόνο επειδή δεν εκπροσώπησε τον Παναθηναϊκό στη σύσκεψη στη Λίγκα για τα τηλεοπτικά (υπάρχουν κι άλλοι λόγοι νομικής φύσης, που έμμεσα θα μπορούσαν να επηρεάσουν!), αλλά επειδή, πλέον, είναι πολύ μικρός ο κύκλος ανθρώπων που ο Γιάννης Αλαφούζος εμπιστεύεται και μοιράζεται προβληματισμούς μαζί τους.

Ο Νίκος Ξύδης χειρίζεται, σχεδόν τυφλά, κάθε υπόθεση οικονομικής φύσης που σχετίζεται με τον Γιάννη Αλαφούζο. Έχοντας γνώση του συνόλου των επιχειρηματικών κινήσεων και τα ανοίγματα, τις υποχρεώσεις, τα κέρδη αυτών. Γνωρίζει τα πάντα, ουσιαστικά! Κάθε κίνηση διαφαινόμενης απεμπλοκής από τον Παναθηναϊκό περνάει από τον Νίκο Ξύδη, ο οποίος είναι προσωπικός… υπουργός Οικονομικών του κ. Αλαφούζου. Και όχι μόνο. Αυτή η περίοδος είναι ιδιαιτέρως φορτωμένη για εκείνον, καθώς παρακολουθεί τις εξελίξεις για το πλάνο Athens Alive του Δημήτρη Γιαννακόπουλου και πολλά άλλα.