×

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

Παναθηναϊκός: Εγκρίθηκε η νέα ΑΜΚ – Μηδενίζει τα χρέη


    Sportime Team

Παναθηναϊκός: Εγκρίθηκε η νέα ΑΜΚ – Μηδενίζει τα χρέη


Παναθηναϊκός: Ο δρόμος προς την οικονομική εξυγίανση ήταν δύσβατος και πολλές φορές στα όρια της υπέρτατης αγωνιστικής κατάπτωσης (βλ. υποβιβασμός σε χαμηλότερη κατηγορία).

Από τις αρχές της δεκαετίας οι «πράσινοι» ξεκίνησαν να υποφέρουν από χρέη, τα οποία από 28.000.000 έγιναν 47.000.000, έπειτα 40.000.000 κ.ο.κ.

Μία σύγχυση στα ταμεία της ομάδας, η οποία πάντως τα τελευταία δύο χρόνια βαδίζει προς την εκμηδένιση των εκκρεμοτήτων της.

Ο Γιάννης Αλαφούζος, όχι απλά ισχυρός, αλλά πανίσχυρος πλέον άνδρας της ΠΑΕ με το 51,87% στο όνομά του (και άλλο ένα 34,82% μέσω της Sortivo International), έχει αναλάβει την αποπληρωμή των χρεών με τις διαδοχικές ΑΜΚ.

Το πρωί πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός έκτακτη Γενική Συνέλευση, όπου αποφασίστηκε και εγκρίθηκε η νέα Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου.

Η νέα ΑΜΚ είναι ύψους 5.000.000 ευρώ για την κάλυψη αναγκών της «πράσινης» ΠΑΕ, ενώ θα έχει τετράμηνη διάρκεια.

Ο μεγαλομέτοχος του τριφυλλιού, Γιάννης Αλαφούζος, θα κάνει την χρηματοδότηση, όπως και τις προηγούμενες φορές.

Η ΑΜΚ μέχρι του ποσού των 5.000.010,00 ευρώ θα γίνει με καταβολή μετρητών στον ειδικό λογαριασμό της εταιρείας ή εάν το ποσό δεν καταβληθεί στον ειδικό λογαριασμό, με κατάθεση οποιουδήποτε ποσού σε οποιοδήποτε λογαριασμό της εταιρείας που δαπανήθηκε για τους σκοπούς της εταιρείας και με συμψηφισμό χρέους της εταιρείας προς τον καταβάλλοντα εισφορά με έκδοση νέων μετοχών ονομαστικής αξίας 0,30 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από μερικές ημέρες έκλεισε και η τελευταία Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου (σ.σ. είχε ανοίξει στις 13 Ιανουαρίου), ύψους πάλι 5.000.000 ευρώ, η οποία καλύφθηκε από τον μεγαλομέτοχο του Παναθηναϊκού.

 

Ξανά δελεαστικός

Εν ολίγοις, δεδομένου ότι έχουν γραφτεί και ξαναγραφτεί αριθμοί που σχετίζονται με ΑΜΚ, χρέη, δανειακές υποχρεώσεις, προσφυγές σε πρώην παίκτες και προπονητές κ.τ.λ., ο Παναθηναϊκός επιστρέφει στο «μηδέν».

Δηλαδή μέσα στο καλοκαίρι ή όταν θα αρχίσει η νέα αγωνιστική περίοδος, η «πράσινη» ΠΑΕ, επί της ουσίας, δεν θα βρίσκεται υπό του μηδενός ως προς τις υποχρεώσεις του απέναντι σε τρίτους.

Ήδη από τον Αύγουστο του 2018 είχε αποπληρώσει το σύνολο των δανειακών της υποχρεώσεων απέναντι στις τράπεζες με το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 6.747.089 ευρώ.

Πλέον, το ζητούμενο για τον σύλλογο, από τη στιγμή που χαρακτηρίζεται… κανονικός, είναι να ξαναγίνει δελεαστικός με ψυχρά λογιστικά/επιχειρηματικά κριτήρια και όχι συναισθηματισμούς, φανέλα, ιστορία κ.τ.λ.

Το γηπεδικό, ένα μέτωπο που όπως αναφέρουν πληροφορίες από διάφορες πλευρές θα «βγάλει» ειδήσεις τον Ιούνιο, η ύστατη προσπάθεια για επιστροφή στην Ευρώπη από το 2020 και όχι από το 2021, καθώς και η έκβαση των πλέι οφ, θα παίξουν τον ρόλο τους στη λέξη «δελεαστικός».