Για τη φετινή κάκιστη σεζόν που έκανε ο Παναθηναϊκός, είναι σαφές και χιλιοειπωμένο το ποιος έχει τη μεγαλύτερη ευθύνη. Από τη στιγμή ο Γιάννης Αλαφούζος επέλεξε το ισπανικό μοντέλο και στη συνέχεια τον Λάζλο Μπόλονι, σε μεγάλο ποσοστό η αποτυχία έχει την υπογραφή του.

Στη συνέχεια πάνε ο Τσάβι Ρόκα και οι δύο προπονητές. Τώρα που όλοι αυτοί αποτελούν παρελθόν, ήρθε και η στιγμή να αναλάβουν και οι παίκτες το δικό τους μερίδιο για όλη τη σεζόν. Για όσα έγιναν με τους προπονητές τους, την απόδοσή τους και τη συμπεριφορά κάποιων. Για τη θέση που βρίσκεται ο Παναθηναϊκός και την εικόνα που παρουσιάζει, έβαλαν το λιθαράκι τους.

Η σεζόν ολοκληρώνεται μετά τον Ολυμπιακό και έρχεται η σειρά των παικτών. Στα δύο ματς που απέμεναν μετά την απόλυση του Μπόλονι, υπήρχε θεωρητικά η ευκαιρία να δώσουν οι ποδοσφαιριστές κάποιες απαντήσεις. Κόντρα στον Άρη απέτυχαν πλήρως. Το ψυχολογικό άδειασμα ήταν δεδομένο, αλλά ακόμη κι έτσι περίμενες να δεις κάτι. Αντιθέτως, ο Παναθηναϊκός έκανε μία εμφάνιση… Μπόλονι και δεν έχασε λόγω τύχης και Διούδη. Μία ακόμη πάρα πολύ καλή εμφάνιση από τον 28χρονο, ο οποίος επιβεβαίωσε ξανά πως για φέτος ήταν ο πιο σταθερός τερματοφύλακας της Super League 1 παρά τα 2-3 χτυπητά του λάθη σε κάποια ματς. Λάθη που ο καθένας θα κάνει παίζοντας σε τόσα παιχνίδια.

Το ματς που έρχεται με τον Ολυμπιακό δεν κρίνει κάτι, αλλά ανάλογα κακή εμφάνιση δεν θα γίνει αποδεκτή. Συνολικά η εικόνα αρκετών στα πλέι οφ, όπου αντιμετωπίζεις τους καλύτερους του πρωταθλήματος, προβλημάτισε. Είναι και το 1-5-3  που δεν αφήνει πολλά περιθώρια για κάτι θετικό. Η μόλις μία νίκη, οι κάτω του μετρίου εμφανίσεις και σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμα και η έλλειψη διάθεσης ή ποιότητας είναι στοιχεία που δεν έχουν περάσει απαρατήρητα με ό,τι αυτό συνεπάγεται στο μέτρο του δυνατού εν όψει της νέας σεζόν.