Από τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός γνώρισε την ντροπιαστική ήττα από τον Ολυμπιακό, είναι λογικό να φταίνε όλα. Το να φεύγουν από την επομένη του ντέρμπι όλοι για διακοπές για περίπου έναν μήνα, χτυπάει κάπως.

Μόνο που αυτό ήταν προαποφασισμένο πριν γίνει ο αγώνας. Μέσα στην εβδομάδα που μας πέρασε το έμαθαν οι παίκτες. Και δεν είναι μόνο ο Παναθηναϊκός που βγαίνει από τώρα σε διακοπές. Το ίδιο ισχύει για την πλειονότητα των ομάδων της Super League 1.

Η φετινή σεζόν ήταν ιδιαίτερη και συρρικνωμένη. Έγιναν, δηλαδή, περισσότερα ματς σε λιγότερο χρονικό διάστημα. Επιπλέον, δεν είχαν ξεκουραστεί οι ποδοσφαιριστές πέρυσι όσο θα έπρεπε λόγω της πανδημίας. Οι καλοκαιρινές διακοπές ήταν σύντομες και η προετοιμασία διαφορετική. Θυμηθείτε πότε τελείωσε το πρωτάθλημα και πότε άρχισαν οι προπονήσεις.

Όλα αυτά σκέφτηκε το τεχνικό επιτελείο σε συνδυασμό με κάποιους ακόμη παράγοντες. Τους πολλούς τραυματισμούς που υπάρχουν και τις αποχωρήσεις που σταδιακά θα έχουν οι «πράσινοι» (σ.σ. επιστροφή του Νιάς στη Λιλ, αναχώρηση διεθνών για τις υποχρεώσεις τους).

Το να ξέρουν οι ποδοσφαιριστές ότι βγαίνουν σε διακοπές ουσιαστικά μετά το ματς, ίσως δεν ήταν και το καλύτερο δυνατό. Βγήκε στον αγωνιστικό χώρο. Ορισμένοι εξ αυτών στο μυαλό τους μάλλον είχαν ξεκινήσει από νωρίτερα να ετοιμάζονται για διακοπές. Ωστόσο, δεν είναι και λογικό το τεχνικό επιτελείο να περιμένει το αποτέλεσμα του ντέρμπι για να βγάλει το πρόγραμμα για το καλοκαίρι. Τέλος, το πρόβλημα νοοτροπίας και συμπεριφοράς ορισμένων είναι δεδομένο και δεν αλλάζει είτε κάθονταν για 10 μέρες το καλοκαίρι είτε για 40.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Βιγιαφάνιες: Σπόντες και από τον Αργεντινό

Μαουρίσιο: Έριξε «καρφί» για τη διοίκηση