Παναθηναϊκός: Από πού να αρχίσει κανείς όταν η συζήτηση πάει στο χτίσιμο μιας ομάδας, η οποία θα κάνει πρωταθλητισμό και όχι μερικές νίκες.

Κατά τον γράφοντα, οι παίκτες είναι οι τελευταίοι που φέρουν ευθύνη γι’ αυτό το φάντασμα που ονομάζεται Παναθηναϊκός.

Η ρίζα του κακού έρχεται πάντα (ή σχεδόν πάντα) από τη διοίκηση, ενώ στη συνέχεια η ευθύνη βαραίνει εκείνους που επιχειρούν το πάρε-δώσε στο ρόστερ, εκείνους που συνδέουν την ΠΑΕ Παναθηναϊκός με το ποδοσφαιρικό τμήμα κι εκείνους που για 2-3-4 μήνες δουλεύουν εντατικά (ή τουλάχιστον έτσι θα έπρεπε να κάνουν), προκειμένου η ομάδα να αποδώσει τα προσδοκώμενα από τα τέλη Αυγούστου μέχρι τα τέλη Μαΐου.

Αφού λυθούν όλα αυτά (που είναι πολλά και άκρως σημαντικά), τότε θα πρέπει να γίνει συζήτηση και για τους 18-20 παίκτες που θα κληθούν να σηκώσουν το βάρος στο χορτάρι.

Με βάση το ένδοξο παρελθόν αυτής της ομάδας και όχι τα τελευταία μνημονιακά χρόνια, η συντριπτική πλειοψηφία της ενδεκάδας θα πρέπει να διαφοροποιηθεί.

Πρόκειται, επαναλαμβάνουμε, για μία τοποθέτηση που παρακάμπτει όλα όσα προαναφέρθηκαν και επιβάλλεται να γίνουν, προκειμένου το κλαμπ να παραταχθεί ανταγωνιστικό επί 9 μήνες ή, τέλος πάντων, να διεκδικήσει τίτλους μέχρι τέλους, όπως επιτάσσει το dna του.

Χωρίς να χρειαστεί η διαδικασία ονομαστικής αναφοράς και έχοντας ως μπούσουλα όσα συνέβησαν τη σεζόν που μόλις ολοκληρώθηκε, ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να αλλάξει 7-8 βασικούς.

Γίνεται εύκολα κατανοητό ότι στη συντριπτική πλειοψηφία των αναμετρήσεων, η ομάδα δεν απείλησε από τις πτέρυγες, φαινόμενο που αφορά 5-6 παίκτες.

Η λέξη «ντουμπλάρισμα» ήταν άγνωστη την εφετινή σεζόν, ενώ σε επίπεδο αλληλοκαλύψεων και επιστροφών το πρόσημο ήταν αρνητικό σε πολλά ματς.

Στον άξονα η εικόνα ήταν λίγο καλύτερη, ασχέτως αν ο αρχηγός Δημήτρης Κουρμπέλης απουσίασε από τον Δεκέμβριο κι έπειτα.

Αυτό ήταν ένα μέτωπο που εν όψει της νέας σεζόν συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες να μην πειραχτεί, δεδομένου ότι θα επιστρέψει ο Κουρμπέλης.

Αντίθετα, το δημιουργικό και παραγωγικό σκέλος (εκτός από τις πτέρυγες που προαναφέρθηκαν) πέρασε μεγάλη κρίση.

Εν ολίγοις, αν απομονωθεί ο τερματοφύλακας, 1-2 στόπερ, 3-4 χαφ και 1-2 ακόμα με κάποιες σποραδικές καλές εμφανίσεις, τι μένει…;

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Παναθηναϊκός: Εργασίες και στο «Γ. Καλαφάτης»