Πολλές φορές το να το θέλουν οι παίκτες σου παραπάνω, είναι και το πιο σημαντικό. Ο Παναθηναϊκός στον συγκεκριμένο τομέα υπερείχε του ΠΑΟΚ και βγήκε αυτό και στον αγωνιστικό χώρο.

Πολλές φορές ακόμη και τη φετινή σεζόν ειπώθηκαν διάφορα για τους ποδοσφαιριστές και τη νοοτροπία τους. Από την εποχή Ντάνι Πογιάτος μέχρι και την κρίση επί Λάζλο Μπόλονι. Το γήπεδο είναι ο καλύτερος τρόπος να απαντάς και με τα αποτελέσματα που παίρνει ο Παναθηναϊκός αυτό γίνεται.

Στο ματς με τον ΠΑΟΚ υπήρξαν διακριθέντες, στους οποίους αναφερθήκαμε και τις προηγούμενες ημέρες, αλλά υπήρξαν και δύο παίκτες που ανέβηκαν και άλλο στην εκτίμηση όλων. Όχι γιατί αμφισβητεί κανείς την ποιότητά τους, αλλά γιατί έκαναν κατάθεση ψυχής.

Ο ένας είναι ο Ζοσέ Μαουρίσιο, ο οποίος όλες αυτές τις μέρες «τρέλανε» τους πάντες με τη θέλησή του να παίξει σε αυτό το ματς. Προερχόταν από επέμβαση. Είναι στα 32 του έχοντας κατακτήσει τίτλους. Πέρασε τραυματισμούς, έπαιξε πιο σημαντικά ματς, αλλά ήθελε οπωσδήποτε να βοηθήσει την ομάδα του κόντρα στον ΠΑΟΚ. Κάπου εκεί αντιλαμβάνεται κανείς τη νοοτροπία αυτού του παίκτη και του βγάζει το καπέλο. Και όλο αυτό περνάει και στους υπόλοιπους στα αποδυτήρια.

Εκτός του Μαουρίσιο υπάρχει και ο Αλεξανδρόπουλος. Ο νεαρός ήταν εμφανές πως δεν βρισκόταν στο 100%. Αντιμετώπιζε μικροενοχλήσεις και σε 1-2 φάσεις η κατάστασή του μάλλον επιδεινώθηκε. Αυτό έδειχναν κάποιοι μορφασμοί του προσώπου του. Έσφιξε, όμως, τα δόντια, έβγαλε όλο το ματς και έκανε και εκείνος από την πλευρά του κατάθεση ψυχής.

Κλείνοντας, θα μπορούσε να εντάξει κανείς και τον Γιοάν Μολό σε αυτή την κατηγορία. Ο Γάλλος έχει πολλές ατέλειες για τη θέση του δεξιού μπακ. Είναι μεγάλη συζήτηση για το εάν ο Παναθηναϊκός το καλοκαίρι θα έπρεπε να πάρει άλλον ή να τον στηρίξει. Εκείνο που δεν χωράει αμφιβολίας είναι η θέλησή του και το πόσο προσπαθεί. Μετά το σφύριγμα της λήξης με τον ΠΑΟΚ, ήταν εμφανές πως αντιμετώπιζε πρόβλημα. Υπάρχουν και φωτογραφίες που δείχνουν ότι είχε χτυπήσει. Ούτε αυτός το έβαλε κάτω, όμως, και πάλεψε μέχρι τέλους.  Μπορεί, λοιπόν, κατά καιρούς να ακούγονται διάφορα για «καλομαθημένα», αλλά οι ίδιοι οι παίκτες θέλουν ενδεχομένως περισσότερο από τον καθένα να επιστρέψει ο Παναθηναϊκός στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και αυτό φαίνεται.