Παναθηναϊκός: Ο Μπόλονι έχει καταλάβει πως το χάνει


Αντώνης Τσιράκης

Παναθηναϊκός: Ο Μπόλονι έχει καταλάβει πως το χάνει


Κατώτερος του αναμενομένου ο Παναθηναϊκός παρουσιαζόταν ακόμη και σε ματς που νικούσε. Δεν προκαλεί καμία εντύπωση που το έκανε και στο πιο κομβικό παιχνίδι της σεζόν.

Σε αυτό ο Λάζλο Μπόλονι αποφάσισε να τρελάνει ξανά κόσμο με τις επιλογές του. Ταυτόχρονα, όμως, έδειξε πως έχει αρχίσει να το χάνει. Ο θιασώτης του «νικάμε με μισό μηδέν», αποφάσισε να αλλάξει τη φιλοσοφία του και να παραταχθεί ο Παναθηναϊκός με ένα μόνο εξάρι. Ενδεικτικό της πίεσης που έχει αρχίσει να αισθάνεται.

Μία ομάδα που δεν ξέρει πώς να επιτεθεί, δεν έχει δουλέψει καθόλου τις συνεργασίες και την κυκλοφορία της μπάλας, ήταν λογικό να είναι ακίνδυνη σε ένα ματς που χρειαζόταν να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων. Το εντυπωσιακό, όμως, ήταν ότι ο προπονητής της πίστεψε πως όλα θα φτιάξουν επειδή θα χρησιμοποιούσε ένα πιο επιθετικογενές σχήμα.

Άφησε στον πάγκο τον ίσως πιο σταθερό μαζί με τον Διούδη παίκτη, τον Μαουρίσιο, έβαλε τον Σανκαρέ που προερχόταν από θλάση και θεώρησε πως η αλχημεία με αυτόν και τον Βιγιαφάνιες θα βγει. Άσχετα που δεν το είχε δοκιμάσει ξανά.  Η εμμονή με τη χρησιμοποίηση ενός φορ σε θέση εξτρέμ συνεχίστηκε με αποτέλεσμα να είναι ο Παναθηναϊκός μονοδιάστατος. Ωστόσο, ας πούμε ότι αυτό είχε ένα σκεπτικό τη συγκεκριμένη φορά (σ.σ. να παίζει πρακτικά ως δεύτερος φορ ο Ιωαννίδης).

Από εκεί και πέρα, ο Μπόλονι στη διάρκεια του ματς έβγαλε τον εκνευρισμό του, είπε και τα γαλλικά του. Όχι όμως στο τέλος. Και αυτό γιατί γνώριζε πως ο συγκεκριμένος αποκλεισμός σε μεγάλο βαθμό τον φέρνει σε δύσκολη θέση. Έχει καταλάβει πως το χάνει ο έμπειρος τεχνικός και αυτό το ματς ήταν απλώς η επιβεβαίωση. Γι’ αυτό έκανε κάποιες τραβηγμένες επιλογές στην ενδεκάδα, γι’ αυτό αποφάσισε και μετά το τέλος του ματς στις δηλώσεις του να ρίξει το μπαλάκι στην εξέδρα. Θυμήθηκε τον κορονοϊό, τις ελλείψεις που υπάρχουν, τον τραυματισμό του Βέλεθ. Εάν ψάχνεις για δικαιολογίες, άλλωστε, όλο και κάτι θα βρεις.

Κλείνοντας, ο Μπόλονι το μήνυμα έχει αρχίσει να το πιάνει. Δεν είναι και δύσκολο. Δεν χρειάζεται μία απευθείας συνομιλία με τον ιδιοκτήτη για να καταλάβει την περιρρέουσα ατμόσφαιρα. Πολλάκις έχουμε τονίσει πως προπονητές που δεν τα έχουν καλά με τα αποδυτήρια, δύσκολα τη βγάζουν. Γιατί όταν στραβώσουν τα αποτελέσματα, δεν θα έχουν στήριξη από πουθενά. Η άνωθεν εμπιστοσύνη ήταν αυτή που έκανε δυνατό τον Ρουμάνο και πλέον αυτή χάνεται σταδιακά. Οι εις βάρος του φωνές για τη φιλοσοφία του και στο στυλ παιχνιδιού πληθαίνουν. Και ένας τόσο έμπειρος προπονητής τέτοια σημάδια τα καταλαβαίνει από αρκετά νωρίς.

Εγγραφείτε στο Ειδήσεις, νέα, παρασκήνια από το Sportime μέσα από το Google news

Sportime Extras