×

Τελευταία Νέα

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

Live Games•LIVE

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

Παναθηναϊκός: Παλεύει να μείνει όρθια η Συμμαχία του 2,5%!


Λάμπρος Γκαραγκάνης

Παναθηναϊκός: Παλεύει να μείνει όρθια η Συμμαχία του 2,5%!


Εισιτήρια διαρκείας, Δράση Χορηγίας Γηπέδου… Ενδεικτικά αυτά. Η εταιρεία λαϊκής βάσης των «πράσινων» απέτυχε να πείσει τον κόσμο για τον ρόλο της και πλέον, με διαφορετική ηγετική σύνθεση, προσπαθεί να παραμείνει στο μετοχολόγιο της ΠΑΕ.

Το κάλεσμα της νέας διοίκησης για εγγραφές νέων μελών, πέρα από αύξηση των ενεργών της στελεχών, στοχεύει στο να μαζευτούν χρήματα ώστε να μετάσχει η Παναθηναϊκή Συμμαχία στην τρέχουσα Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου. Το ποσοστό της έχει μικρύνει, αν δεν μετάσχει στην ΑΜΚ η σμίκρυνση θα γίνει πιο έντονη και θα χάσει κάθε λόγο ύπαρξης μόλις ολοκληρωθεί και τυπικά η διοικητική αλλαγή στους «πράσινους».

Είναι προφανές ότι η Συμμαχία παίζει το τελευταίο της χαρτί και κάνει την απέλπιδα προσπάθεια για να μπλοκάρει τη συμφωνία Αλαφούζου-Παϊρόζ. Να εμποδίσει, ας καταγραφεί πιο ρεαλιστικά. Ωστόσο, το περιθώριο των παλαιών μετόχων τελειώνει την Κυριακή και μετά μπορούν να λάβουν μέρος στην ΑΜΚ νέοι εκδηλώνοντας την επιθυμία ταυτόχρονα με τρίτους (όπως ο Ταϊλανδός για παράδειγμα).

Με την πρόσφατη ΑΜΚ των 17,4 εκατ. ευρώ το ποσοστό της Παναθηναϊκής Συμμαχίας έπεσε στο 2,5% περίπου. Για να διατηρήσουν δε το υπάρχον ποσοστό απαιτείται ένα ποσό της τάξεως των 250.000 ευρώ. Αν δεν μπει ευρώ από την εταιρεία μέτοχο της ΠΑΕ, τότε θα πέσει στο 1,9% και σε καθεστώς μικρομετόχου. Τις καλές εποχές, όπου ήταν συνδεδεμένη με τα διαρκείας η ΠΣ μάζευε περισσότερα χρήματα. Τώρα, στην παρακμή της, θα δείξει…