Τον διάδοχο του Λάζλο Μπόλονι αναζητά ο Παναθηναϊκός και είναι απολύτως φυσιολογικό τον τελευταίο καιρό να προτείνονται διαρκώς προπονητές.

Έως αυτή τη στιγμή δεν έχει παρθεί απόφαση για το ποιο ακριβώς θα είναι το προφίλ του επόμενου. Υπάρχει ένα όριο στο κασέ που θα πάρει ο νέος προπονητής και το επιτελείο του, αλλά έως εκεί. Ο Παναθηναϊκός, δηλαδή, δεν έχει βγει στην αγορά με σαφή στόχευση (σ.σ. αν δηλαδή ο επόμενος θα είναι γνώστης της ελληνικής πραγματικότητας ή από συγκεκριμένη αγορά). Μοναδική επιθυμία σε πρώτη φάση των ανθρώπων του είναι να πάνε σε ξένο.

Με αυτό το σκεπτικό προτείνονται διάφοροι και ένας εξ αυτών ο Ντανιέλ Ράμος. Πρόκειται για 50χρονο Πορτογάλο τεχνικό, ο οποίος εργάζεται στη -έβδομη αυτή τη στιγμή στην Primeira Liga- Σάντα Κλάρα. Έχει αλλάξει πολλές ομάδες και μεταξύ αυτών οι Μαρίτιμο, Τσάβες και Ρίο Άβε. Επιπλέον, με τη Μαρίτιμο έχει πάρει και γεύση από Ευρώπη σε προκριματικά του Europa League.

Στην καριέρα του έως τώρα ουδέποτε κοούτσαρε στο εξωτερικό. Πάντα δούλευε στην Πορτογαλία και έως τώρα δεν έδειχνε και τη διάθεση να πάει εκτός συνόρων. Όπως με κάθε άλλη περίπτωση έτσι και με αυτή ο Παναθηναϊκός έχει αρχίσει να ψάχνεται. Από μόνο του, πάντως, δεν λέει κάτι αυτό.

Να σημειωθεί ότι προς το παρόν δεν φαίνεται να ξεχωρίζει κάποιος ξεκάθαρα. Υπάρχουν ονόματα που δεν είναι τόσο ψηλά όσο ακούγεται, άλλα που απλώς προτείνονται και εννοείται αρκετά που δεν έχουν βγει προς τα έξω. Για πολλές περιπτώσεις, πάντως, γίνεται μία αξιολόγηση για να διαπιστωθεί κατά πόσο το «τριφύλλι» θα περάσει στην… επόμενη φάση. Σε αυτή την κατηγορία βρίσκεται ο Ντανιέλ Ράμος.