×

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

Παναθηναϊκός: Στον… αέρα το μισό ρόστερ!


Καλοκαίρι μεγάλων αλλαγών είναι και το φετινό. Μπορεί ο Παναθηναϊκός να είχε χτίσει έναν κορμό και να ήθελε να επενδύσει πάνω σε αυτόν, όμως, είναι πολύ πιθανό να χάσει βασικά στελέχη της φετινής σεζόν. Ταυτόχρονα, όμως, θεωρείται δεδομένο πως θα φύγουν και αρκετοί ρολίστες.

Γι’ αυτό και ο αριθμός των αποχωρήσεων θα είναι δεδομένα διψήφιος και ενδεχομένως διπλάσιος των δέκα. Αρχικά οι προς αποχώρηση ποδοσφαιριστές χωρίζονται σε κατηγορίες με πρώτη αυτούς που μένουν ελεύθεροι το καλοκαίρι. Υπενθυμίζεται πως ο Παναθηναϊκός έχει έξι παίκτες που αυτή τη στιγμή μπορούν να διαπραγματευτούν με τον οποιονδήποτε.

Από αυτούς θα είναι έκπληξη εάν μείνουν πάνω από δύο. Ενδεχομένως να μη φτάσουμε ούτε σε αυτό τον αριθμό. Γιόχανσον, Ινσούα, Δώνης, Αποστολάκης, Βαγιαννίδης και Αγγελόπουλος συμπεριλαμβάνονται στη συγκεκριμένη κατηγορία. Εάν βάλουμε και τους τρεις δανεικούς που τελειώνει το συμβόλαιό τους με τον Παναθηναϊκό (Ζαχίντ, Ανουάρ και Νάγκι) και δεν θα μείνουν, ο αριθμός αυξάνεται ακόμα περισσότερο.

Παρεμπιπτόντως, από τους προαναφερθέντες οι βασικοί δεν είναι λίγοι, ενδεικτικό του πόσο θα αλλάξει και η ενδεκάδα. Η δεύτερη κατηγορία έχει να κάνει με τους παίκτες που φέτος παραχωρήθηκαν δανεικοί. Σίγουρος μπορεί να θεωρείται μόνο ο Εμμανουηλίδης, ενώ το πιο πιθανό είναι ο Παναθηναϊκός να κρατήσει και τον Μαυρομμάτη. Ο Κονάν, που έχει ήδη γυρίσει από τον Λεβαδειακό, θα κληθεί να βρει ομάδα, ενώ το ίδιο θα συμβεί και με τους Φάουστο (Ταραγόνα), Μολό (Ορλεάν), Σιφναίο (Απόλλων Λάρισας), Βέργο (Ερκουλες), Δημήτρουλα (Θεσπρωτός). και Σέχου (Μπολόνια). Για τον τελευταίο υπάρχει ένα μικρό παράθυρο παραμονής.

Από εκεί και πέρα, υπάρχουν οι ρολίστες. Το μέλλον κάποιων εξ αυτών κάθε άλλο παρά ευοίωνο παρουσιάζεται. Με την έλευση του Βέλεθ οι Κολοβέτσιος και Νούνες δεν πρέπει να αισθάνονται άνετα, ενώ ο Θεοχάρης δεδομένα θα ψαχτεί για αλλού. Δεν έχει πάρει ούτε μία ευκαιρία φέτος. Μπεκ και Κολοβός απογοήτευσαν επίσης με τη φετινή τους εικόνα και θα γίνει προσπάθεια να λυθεί το συμβόλαιο τουλάχιστον του ενός εξ αυτών.

Ο Σκεντεράι, που τυπικά έλυσε το συμβόλαιό του για να μπορέσει να αγωνιστεί στον Εθνικό, είναι στους παίκτες που επίσης δεν έχουν θέση στο ρόστερ της επόμενης σεζόν. Σε αυτή την κατηγορία θεωρητικά μπορούν να ενταχθούν και οι νεαροί που θα παραχωρηθούν δανεικοί.

Ωστόσο, εκεί η λίστα θα άνοιγε ακόμα περισσότερο. Να σημειωθεί, πάντως, πως πρόθεση του τεχνικού επιτελείου είναι να δοθεί ως δανεικός τουλάχιστον ένας από τους τερματοφύλακες που βρέθηκαν φέτος στη σκιά του Διούδη. Για τον Κότσαρη η απόφαση αποχώρησής του είναι ειλημμένη είτε με τον τρόπο που προηγουμένως αναφέραμε είτε ακόμη και με ελεύθερη μεταγραφή.

Τέλος, ξεχωριστή περίπτωση είναι ο επιθετικός. Ο Καμπετσής ψάχνεται βλέποντας ότι δεν παίζει όσο θα ήθελε, ενώ για τον Μακέντα θα γίνει προσπάθεια να πουληθεί. Ανοιχτό φυσικά είναι να συμβεί κάτι αντίστοιχο και με άλλους σε περίπτωση που φτάσει στα γραφεία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός πρόταση που να ικανοποιεί τους ανθρώπους της.


Τελευταία Νέα