Η απομάκρυνση του Λάζλο Μπόλονι ήταν δεδομένη. Το μόνο που έπρεπε να φανεί ήταν το πότε. Τελικά ο Παναθηναϊκός θα ολοκληρώσει τη σεζόν χωρίς αυτόν.

Αυτό είναι μία ακόμη ένδειξη για το ότι η χρονιά τελείωσε. Ο Παναθηναϊκός θεωρεί πως δεν κυνηγάει τίποτα πια (σ.σ. υπήρχαν κάποια σενάρια περί αφαίρεσης βαθμών).

Τη Δευτέρα (10/5) πραγματοποιήθηκε επικοινωνία ανάμεσα στους διοικούντες και τον Μπόλονι. Εκεί συμφωνήθηκε να αποχωρήσει από τώρα ο Ρουμάνος μαζί με τον βοηθό του, Σεργκέι Κουζνέτσοφ.

Την Τρίτη (11/5) οι «πράσινοι» ανεβαίνουν Θεσσαλονίκη με τον Σωτήρη Συλαϊδόπουλο. Αυτός θα κάτσει στον πάγκο στα παιχνίδια που απομένουν με Άρη και Ολυμπιακό. Υπενθυμίζεται πως είχε εκτελέσει χρέη πρώτου προπονητή και στο ματς με τον ΟΦΗ, το πρώτο μετά την απόλυση του Ντάνι Πογιάτος.

Η κατάσταση με τον Μπόλονι είχε ξεφύγει καιρό τώρα. Τα προβλήματα ήταν πολλά. Από τις σχέσεις του με τους παίκτες και το κλίμα στα αποδυτήρια μέχρι τις αλλαγές του και τη φιλοσοφία που είχε. Έκανε τον Παναθηναϊκό να παίζει σαν να είναι ομάδα που παλεύει για την παραμονή της και αυτό ενοχλούσε πολλούς. Όλα αυτά σε συνδυασμό με την πλήρη αποτυχία επίτευξης των στόχων, οδήγησαν στο διαζύγιο.