×

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

Παναθηναϊκός: Το δίλημμα για τις πωλήσεις


    Sportime Team

Παναθηναϊκός: Το δίλημμα για τις πωλήσεις


Κάθε ομάδα χάνει χρήματα αυτό τον καιρό λόγω του κορονοϊού. Ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να αποτελέσει εξαίρεση.

Τόσο εκείνος όσο και οποιοδήποτε άλλο κλαμπ αναζητά τρόπους για να καλυφθεί αυτή η χασούρα. Η μείωση του μπάτζετ είναι ο ένας. Κάποιες περικοπές στα συμβόλαια είναι ένας άλλος. Υπάρχει φυσικά και το ενδεχόμενο πωλήσεων. Ορατό, άλλωστε, στην περίπτωση του «τριφυλλιού» τουλάχιστον για έναν, τον Φεντερίκο Μακέντα.

Ο Ιταλός, όμως, όπως έχουμε αναφέρει και στο παρελθόν είναι κάτι ξεχωριστό. Δεν μπορεί να αποτελέσει κριτήριο. Τον επόμενο χρόνο είναι να πάρει περίπου 250.000 ευρώ, ποσό όχι αμελητέο στη μετά κορονοϊού εποχή. Ειδικά όταν μιλάμε για «ρεζέρβα». Με τον Καρλίτος να παίρνει φανέλα βασικού, ο πρώην φορ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σταματάει να είναι απαραίτητος. Κρατώντας τον ο Παναθηναϊκός δεν έχει να κερδίσει πολλά. Θα έχει μεν μία καλή λύση στον πάγκο, αλλά τη δεδομένη χρονική στιγμή αυτό μοιάζει με πολυτέλεια. Τόσο αγωνιστικά όσο και πολύ περισσότερο οικονομικά δεν τον συμφέρει να μείνει ο 29χρονος και γι’ αυτό δεν τον νοιάζει και το ποσό που θα πάρει. Δεν υπάρχουν, όπως έχουμε τονίσει, τα χρήματα που κάποιοι διαρρέουν προς τα έξω. Ό,τι και να πάρει το «τριφύλλι», κέρδος θα είναι. Θα γλιτώσει το συμβόλαιό του και ταυτόχρονα θα πάρει μία ανάσα με τα χρήματα που θα μπουν στα ταμεία του.

Από εκεί και πέρα, όμως, τίποτα δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο για κανέναν άλλον. Χατζηγιοβάνης και Μπουζούκης για παράδειγμα είναι δύο ποδοσφαιριστές που αρκετοί σύλλογοι από το εξωτερικό τους κοιτούν. Το δίλημμα, όμως, είναι εάν αξίζει ο Παναθηναϊκός αυτό το καλοκαίρι είτε εκείνους είτε οποιονδήποτε άλλον. Αυτό το λέμε γιατί με τα νέα οικονομικά δεδομένα που θα διαμορφωθούν, σε λίγους μήνες είναι δύσκολο να πέσουν πολλά λεφτά στην αγορά. Οι περισσότερες ομάδες θα προχωρήσουν σε ξεπούλημα λόγω ανάγκης. Έναν χρόνο αργότερα τα δεδομένα θα είναι κάπως καλύτερα.

Γι’ αυτό, λοιπόν, μπορεί η οποιαδήποτε πώληση να φέρνει μία ανάσα, αλλά θα είναι χαμηλότερη της αξίας του κάθε παίκτη και κάτι τέτοιο βάζει τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού σε σκέψεις. Το απαραίτητο, πάντως, για να μπει κανείς σε δίλημμα θα είναι να έρθουν προτάσεις. Διόλου βέβαιο για τον καθένα, ακόμη και για τον Μακέντα παρά τα όσα διαρρέονται.