Ένα ματς έμεινε για να κλείσει η σεζόν και ο Παναθηναϊκός ουσιαστικά έχει ήδη αρχίσει να κοιτάει την επόμενη ημέρα. Ακόμη και εντός του συλλόγου η συζήτηση περιστρέφεται αρκετά σε θέματα που δεν αφορούν τον κυριακάτικο (16/5) αγώνα.

Ένα από αυτά που σχολιάστηκαν μετά τον Άρη ήταν και οι δηλώσεις του Φεντερίκο Μακέντα. Τα όσα είπε ο Ιταλός δεν εξέπληξαν κανέναν. Ο Παναθηναϊκός επί Λάζλο Μπόλονι έμοιαζε με καζάνι που έβραζε στα αποδυτήριά του και αυτό ήταν ευρέως γνωστό. Ο «Κίκο» ήταν μόνο ένας από τους αρκετούς που χάρηκαν με την αποχώρηση του Ρουμάνου τεχνικού.

Υπήρχε παίκτης, από αυτούς που δεν αγωνίζονταν τόσο, που στην πρώτη προπόνηση μετά τη φυγή του Μπόλονι, χόρευε! Άλλοι είχαν ένα χαμόγελο έως το αφτιά. Βέβαια, στη Θεσσαλονίκη δεν βγήκε η αντίδραση που θα περίμενε κανείς προκειμένου να δείξουν οι ποδοσφαιριστές πως «λύθηκαν» με το που έγινε αυτό που ήθελαν.

Και όσοι πιστεύουν πως πρόβλημα με τον Μπόλονι είχαν μόνο 4-5 άτομα, τα ονόματα των οποίων είναι λίγο-πολύ γνωστά, κάνουν λάθος. Τρανό παράδειγμα αναντικατάστατος ποδοσφαιριστής που θεωρείται από τους πιο σταθερούς και καλούς φέτος, ο οποίος έλεγε παντού πως δεν έχει δουλέψει ξανά με χειρότερο προπονητή και ας μην είχε έρθει ποτέ σε ρήξη με τον Μπόλονι.

Δεν θα προκαλέσει εντύπωση, λοιπόν, το να υπάρξει και κάποιος ακόμα τις επόμενες μέρες που θα βαδίσει στα χνάρια του Μακέντα. Για τους Νιάς και Μολό, που έκαναν την εξαίρεση, ήταν απολύτως αναμενόμενο. Ο πρώτος λόγω Ντρεοσί βασικά και δευτερευόντως Μπόλονι βρέθηκε στο «τριφύλλι», ενώ ο δεύτερος ήταν ξεχασμένος και με τον Ρουμάνο ξαναέπαιξε στον Παναθηναϊκό. Πήρε την ευκαιρία από τα μαλλιά και στη συνέχεια έφτασε στο να κερδίσει νέο συμβόλαιο.

Τέλος, στο ματς με τον Άρη υπήρξε μία μικρή αλλαγή σε 2-3 πράγματα έστω και εάν η εικόνα της ομάδας ήταν ξανά κακή. Αυτό συζητήθηκε στα αποδυτήρια. Ο στόχος κόντρα στον Ολυμπιακό είναι το να βελτιωθούν ακόμα περισσότερα πράγματα. Γι’ αυτό, όμως, δεν αρκούν οι οδηγίες του τεχνικού τιμ, αλλά θα χρειαστεί να βγάλουν και οι ποδοσφαιριστές εγωισμό.