Το 2019 έχει βγάλει στην επιφάνεια του ρόστερ των «πράσινων» σε 7 παιχνίδια, εκ των οποίων τα 5 ήταν για τη Super League. Μόνο με την Ξάνθη ο Παναθηναϊκός σημείωσε 2 γκολ και δεν νίκησε (2-2). Σε 3 ματς (με Λαμία σε πρωτάθλημα, Κύπελλο εκτός και στη Λιβαδειά) δεν βρήκε καν δίχτυα. Με Λαμία για το Κύπελλο εντός και ΑΕΛ, Παναιτωλικό για τη Super League σημείωσε από 1.

Αθροιστικά σε 660 αγωνιστικά λεπτά (120 λεπτά, με την παράταση στη ρεβάνς με τους Φθιώτες), η ομάδα του Γιώργου Δώνη σημείωσε 5 γκολ. Νικώντας δύο 90λεπτα (με τη Λαμία στο Κύπελλο στο ΟΑΚΑ και στο Αγρίνιο).

Είναι προφανές ότι υπάρχει πρόβλημα και που βρίσκεται. Ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να σκοράρει σαν μεγάλη ομάδα. Με αντιπάλους υποδεέστερους και όταν το έκανε με την Ξάνθη, έχασε σοβαρές ευκαιρίες για μεγαλύτερο σκορ και το πλήρωσε.

Στα 180 πρόσφατα αγωνιστικά λεπτά των τελευταίων ημερών, το «τριφύλλι» δεν απείλησε τον αντίπαλο. Δεν τον ανάγκασε να τον νιώσει. Με 5 τελικές στη Λιβαδειά (σημαντικότερη το δοκάρι του Κουρμπέλη). Πέραν τούτου ουδέν. Από την αστοχία, στο έλλειμμα φάσεων.

Η έλλειψη ισορροπίας στο παιχνίδι δεν γίνεται να έχει πάντα άλλοθι την ψυχολογία. Σίγουρα το καλό σκοράρισμα δημιουργεί αυτοπεποίθηση. Ο Παναθηναϊκός και η τακτική που ακολουθεί δεν του δίνει τη δυνατότητα να βρει εύκολα δίχτυα.

Ν’ αξιοποιήσει πιο καλά τον Μακέντα (μοιραίος που δεν κάνει το 3-1 με την Ξάνθη), από τη στιγμή που επέλεξε να παίζει γι’ αυτόν.

Φυσικά δεν φταίει ο Ιταλός μόνο. Αλλωστε έχει την ποιότητα να προσφέρει, γενικότερα, στο παραγωγικό κομμάτι και αυτό φάνηκε στο γκολ που «στρώνει» στον Μπουζούκη στο Αγρίνιο. Ο Παναθηναϊκός στην αρχή της χρονιάς σούταρε πιο πολύ.

Τώρα δεν το κάνει. Είχε καλύτερη κυκλοφορία μπάλας. Τώρα δεν την έχει, με αποτέλεσμα να επιμένει στις «καμινάδες».

Είναι μοιραίο η κριτική να συνδέεται άμεσα, ως προς το ύφος και την έντασή της, με τα αποτελέσματα. Μέσα στο 2019, στις νίκες, στις ήττες, στις ισοπαλίες ο Παναθηναϊκός έχει μία κοινή συνισταμένη. Δεν μπορεί να σκοράρει είτε επειδή χάνει τις ευκαιρίες που δημιουργεί, είτε επειδή δεν κάνει ευκαιρίες καν όντας ακίνδυνος.