Ο Λάζλο Μπόλονι ήταν απλώς η αρχή. Ο Παναθηναϊκός θα προχωρήσει σε πολύ μεγάλες αλλαγές και αυτές θα είναι σε διάφορους τομείς.

Προ ημερών αναφέραμε πως ο Παναθηναϊκός βίωνε τη νηνεμία πριν την καταιγίδα και πως αυτό θα κρατούσε μέχρι να χαθεί ο στόχος. Από τη στιγμή που η Ευρώπη «πέταξε», θα ακολουθήσει το ξήλωμα.

Η αλλαγή προπονητή ήταν δεδομένη. Το ερώτημα που γεννάται είναι για το ποιος θα αποφασίσει για τον επόμενο. Θεωρητικά αυτή είναι η δουλειά του Πιέρ Ντρεοσί. Εκείνος, όμως, θα βρίσκεται στον νέο Παναθηναϊκό; Ο Γιάννης Αλαφούζος τον εμπιστεύεται ακόμα, αλλά η στενή σχέση του Γάλλου με τον Μπόλονι ίσως τον επηρεάσει. Ο ίδιος, άλλωστε, κατά καιρούς έλεγε πως πηγαίνει πακέτο με τον Ρουμάνο τεχνικό. Θέμα αποχώρησής του δεν αποκλείεται να τεθεί με αυτά τα δεδομένα, αν και επισημαίνεται ξανά πως για τον μεγαλομέτοχο δεν έχει καεί. Εάν, όμως, ο τελευταίος πάρει πάνω του το θέμα του προπονητή σε συνδυασμό με στενούς του συνεργάτες, τότε αυτό θα δείχνει και κάτι για το μέλλον του Ντρεοσί. Το κλειδί για τον νέο κόουτς, αυτό είναι, το ποιος θα τον επιλέξει.

Από εκεί και πέρα, οι αλλαγές στα αποδυτήρια θα είναι αρκετές. Αυτό δεν αφορά μόνο τους παίκτες. Υπάρχουν και μέλη του τεχνικού επιτελείου ή ευρύτερα εργαζόμενους της ΠΑΕ που δεν βρίσκονται στο απυρόβλητο. Αντιθέτως, η θέση κάποιων είναι επισφαλής.

Για τους ποδοσφαιριστές υπάρχει μία διαμορφωμένη άποψη. Στα ψηλά κλιμάκια για ορισμένους δεν θα άλλαζε τίποτα ακόμη και εάν ο Παναθηναϊκός έπαιρνε το ευρωπαϊκό εισιτήριο. Έχουν συμβεί κάποια περιστατικά στη διάρκεια της χρονιάς που δεν ξεχάστηκαν. Η όλη τους συμπεριφορά δεν άρεσε και είναι ανεξάρτητο αυτό από το τι προσέφεραν εντός των τεσσάρων γραμμών. Η διάθεση να «καθαρίσουν τα αποδυτήρια», όπως έχει ειπωθεί, είναι εμφανής. Όταν μιλάμε, όμως, για παίκτες που δεσμεύονται με συμβόλαιο, τίποτα δεν είναι απλό.