Μόνος του μπήκε σε αυτή τη θέση ο Παναθηναϊκός, μόνος του πρέπει να βγει από αυτή. Έχει συνηθίσει να δίνει παιχνίδια με την πλάτη στον τοίχο φέτος και αυτό είναι αρκετά ψυχοφθόρο. Το να κυνηγάς διαρκώς σου δημιουργεί μεγάλο άγχος.

Έως τώρα στα περισσότερα must win παιχνίδια έχει αποτύχει να πάρει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Εάν το κάνει και με την ΑΕΚ ο Παναθηναϊκός, θα κατεβάσει ρολά λίγο νωρίτερα από το προβλεπόμενο για φέτος. Δεν θα υπάρχει κανένας λόγος να παίξει τα επόμενα δύο ματς, αφού όλα για εκείνον θα έχουν κριθεί. Όχι ότι με νίκη την Κυριακή (9/5) του εξασφαλίζει κανείς ότι θα είναι στην τετράδα. Δύσκολα ματς έρχονται, αλλά θα εξαρτώνται τα πάντα από εκείνον.

Το κλίμα στα αποδυτήρια δεν είναι το καλύτερο δυνατό. Από τη στιγμή που οι νίκες δεν έρχονται, υπάρχει μία απογοήτευση. Τουλάχιστον η ήττα της ΑΕΚ από τον ΠΑΟΚ έδωσε τη δυνατότητα να συσπειρωθούν λίγο οι «πράσινοι» και να μπουν στη διαδικασία του «μπορούμε ακόμα να τα καταφέρουμε». Φαίνεται κάτι τέτοιο και από τα ποσταρίσματα κάποιων παικτών στα social media.

Το «μπορούμε» και το «θα παλέψουμε» μέχρι το να τα καταφέρουν, πάντως, είναι δύο διαφορετικά πράγματα. Την Κυριακή, όμως, ξέρουν πολλοί στην ομάδα πως παίζουν το τελευταίο τους χαρτί. Όχι μόνο για τη φετινή σεζόν, αλλά και για την ύπαρξή τους στην ομάδα.

Στα τελευταία ματς κάποιοι δεν βγάζουν την επιθυμητή αντίδραση. Το ματς που έρχεται και στη συνέχεια τα επόμενα δύο είναι μία ευκαιρία για να το κάνουν. Για κάποιους δύσκολα θα αλλάξει κάτι ανεξάρτητα από την έκβαση των αποτελεσμάτων σε αυτά τα δύο παιχνίδια που θα γίνουν, αλλά επειδή οι ισορροπίες είναι εύθραυστες και η τελευταία γεύση μένει πάντα, όλα μπορούν να θεωρηθούν πιθανά.