Παναθηναϊκός: Ξενόπουλος ο πρώτος – Τα δεδομένα για Χριστογεώργο


Αντώνης Τσιράκης

Παναθηναϊκός: Ξενόπουλος ο πρώτος – Τα δεδομένα για Χριστογεώργο


Τρεις είναι οι παίκτες που θέλει να κρατήσει ο Παναθηναϊκός και το έδειξε με τις προτάσεις που κατέθεσε την τελευταία μέρα του 2020. Μπορεί για άλλους λόγους να έγινε μία τυπική περισσότερο κίνηση και για τους Αργύρη Καμπετσή και Δημήτρη Καραγιάννη, όμως, αυτό που ήθελαν οι «πράσινοι» ήταν να παραμείνουν οι Βασίλης Ζαγαρίτης, Βασίλης Ξενόπουλος και Νίκος Χριστογεώργος.

Με τον πρώτο ακόμα εξελίξεις δεν υπάρχουν. Όσο περνάει ο καιρός η δική του υπόθεση θα γίνεται και πιο δύσκολοι γιατί οι ενδιαφερόμενο πληθαίνουν. Εξ αρχής, άλλωστε, αυτός ήταν το μεγάλο στοίχημα από τους νεαρούς. Ο Παναθηναϊκός έχει καταθέσει την πρότασή του και περιμένει. Ο παίκτης θα ήθελε κάτι περισσότερο οικονομικά, ενώ στο μυαλό του ζυγίζει και τις υπόλοιπες επιλογές του τόσο εντός των συνόρων όσο και εκτός.

Καιρό τώρα είχαμε αναφέρει για τους δύο τερματοφύλακες πως η παραμονή τους θα πρέπει να θεωρείται σχεδόν δεδομένη. Ο μοναδικός τρόπος να μη γίνει αυτό ήταν το να δείξει με τον τρόπο του ο Παναθηναϊκός πως δεν τους θέλει είτε παρουσιάζοντας ένα αδιάφορο πρότζεκτ είτε κάνοντας μία πολύ χαμηλή πρόταση. Ο πρώτος που φαίνεται έτοιμος να δώσει τα χέρια με το κλαμπ είναι ο Ξενόπουλος. Ο 22χρονος τερματοφύλακας από την πρώτη στιγμή αυτό που έλεγε ήταν πως ήθελε να μείνει στην ομάδα που ανδρώθηκε. Το έδειξε και έμπρακτα.

Υπήρχε ενδιαφέρον από το εξωτερικό, ενδεχομένως να μπορούσε εκεί να βρει και ένα καλύτερο συμβόλαιο, αλλά ο ίδιος προτίμησε την πρόταση του Παναθηναϊκού. Εριξε λίγο τις απαιτήσεις του για να μείνει και αναμένεται ένα ραντεβού ακόμη ανάμεσα στις δύο πλευρές. Εάν σε αυτό δεν προκύψει κάποια θεαματική έκπληξη, το deal θα κλειδώσει και οι υπογραφές θα πέσουν. Θα είναι, λοιπόν, ο πρώτος που θα παραμείνει από την τριάδα των νεαρών που αναφέραμε.

Η σκυτάλη στη συνέχεια θα περάσει στον Χριστογεώργο. Με τον 20χρονο υπάρχει συμφωνία στο οικονομικό. Ούτως ή άλλως εξ αρχής φαινόταν πως δεν θα προκύψει κάποιο πρόβλημα εκεί. Το θέμα είναι καθαρά το πλάνο που έχει για εκείνον ο Παναθηναϊκός. Σταδιακά θα πρέπει να πάρει κάποια παιχνίδια. Πώς θα γίνει αυτό, όμως, από τη στιγμή που είναι μπροστά του ο Σωκράτης Διούδης και εκτός απροόπτου ο Ξενόπουλος; Το σενάριο του δανεισμού έχει πέσει στο τραπέζι ως μία λύση. Οι δύο πλευρές συνεχίζουν τις επαφές τους ώστε να διασφαλιστεί όσο γίνεται ότι θα υπάρχει τρόπος να αξιοποιηθεί ο Χριστογεώργος και να εξελιχθεί στην επόμενη τριετία. Παρεμπιπτόντως, στον Ξενόπουλο διετές συμβόλαιο προτάθηκε με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το πλάνο που έχει ο σύλλογος για τον Χριστογεώργο.

 


Sportime Extras