×

Τελευταία Νέα

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

Live Games•LIVE

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

Παρθενόπουλος: Από την ΠΑΕ στην ΚΑΕ, μέσω… Μαρινάκη!


Λάμπρος Γκαραγκάνης

Παρθενόπουλος: Από την ΠΑΕ στην ΚΑΕ, μέσω… Μαρινάκη!


Ο Βασίλης Παρθενόπουλος ανακοινώθηκε από την ΚΑΕ Παναθηναϊκός ως νέος εντεταλμένος σύμβουλος σε εμπορικά θέματα του ομίλου.

Μαζί του ανέλαβε τη θέση του εμπορικού διευθυντή, η οποία άδειασε με την απομάκρυνση του Αριστείδη Χριστόπουλου, ο Μιχάλης Λάιος. Στέλεχος με πολυετή εμπειρία και θητεία στην Taf Sports.

Ο Παρθενόπουλος αποτελεί επιλογή εκ των έσω του «τριφυλλιού». Όχι μόνο επειδή ήδη ανήκει στην ομάδα Γιαννακόπουλου που «τρέχει» τον Ερασιτέχνη (κατέχει τη θέση του Γενικού Αρχηγού του Αθλητικού Ομίλου από τις 15 Ιουνίου), αλλά επειδή έχει πολυετή προσφορά στο ποδοσφαιρικό τμήμα.

ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΗΣ GREEN TEAM

Ο πολύπειρος νέος σύμβουλος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός διατέλεσε στα χρόνια διοίκησης Γιάννη Βαρδινογιάννη διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Green Team που λειτουργούσε το τμήμα marketing της ΠΑΕ. Συμμετείχε ενεργά στα κέντρα αποφάσεων της ομάδας, συνόδευε τον Τζίγκερ ακόμη και σε συναντήσεις με οργανωμένους οπαδούς. Δραστήριος και εύστροφος χαρακτηρίζεται από ανθρώπους που συνεργάστηκαν μαζί του.

Από το 2004 στο πόστο του, είχε στο ενεργητικό του την άριστη οργάνωση των μπουτίκ των «πράσινων». Στις 17 Μαΐου 2013 ο Γιάννης Αλαφούζος, μιλώντας στο ραδιόφωνο της Θύρας 13, μίλησε με πολύ κολακευτικά λόγια για τον Ανδρέα Στάμο και τον Βασίλη Παρθενόπουλο τονίζοντας τις ικανότητές τους. Αιτιολογώντας στους οπαδούς το αίτιο που τους κράτησε, αν και προέρχονταν από τη διοίκηση Βαρδινογιάννη!

ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΕΞΩ

Ο Παρθενόπουλος είχε αποτελέσει στην ΠΑΕ επιλογή Γιάννη Βαρδινογιάννη. Ο Αλαφούζος τον αξιοποίησε στην προσαρμογή της επιστροφής από το ΟΑΚΑ στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας και στην ομαλή λειτουργία του εμπορικού. Στις 24 Αυγούστου 2013 αποτέλεσε παρελθόν, με τη διαρροή της ΠΑΕ να τον συνδέει με συναναστροφές με τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Ήταν τα χρόνια της μεγάλης κόντρας, ανάμεσα στον μεγαλομέτοχο του «τριφυλλιού» και τον παράγοντα των Πειραιωτών.

Επί λέξει η διαρροή ανέφερε: «Όποιο στέλεχος της ΠΑΕ συναναστρέφεται δημοσίως και εν αγνοία της διοίκησης του Παναθηναϊκού με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, είναι αυτονόητο πως θα οδηγείται στην έξοδο»! Την ίδια ημέρα ο Βασίλης Παρθενόπουλος δήλωνε σε αθλητική ιστοσελίδα πως ο Παναθηναϊκός θα είναι για πάντα στην καρδιά του… Ο λόγος αποπομπής του ήταν πως εθεάθη να δειπνεί με τον Μαρινάκη, κάτι που τότε δεν άρεσε καθόλου στον Αλαφούζο και τους συνεργάτες του. Ποτέ, πάντως, δεν συνεργάστηκε με τον γνωστό εφοπλιστή.

ΣΥΝΔΕΘΗΚΕ ΜΕ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΕ

Δεν είναι το οποιοδήποτε στέλεχος. Άριστος γνώστης των δρώμενων στο ποδοσφαιρικό τμήμα, έχει μετά από 6 χρόνια δραστηριοποιηθεί ξανά στο Παναθηναϊκό περιβάλλον. Την ημέρα της διαρροής, η ΠΑΕ διέψευδε το ενδιαφέρον νέου Άραβα επενδυτή μετά τις υποθέσεις Αλ Σαούντ και Φαϊζάλ. Τότε είχε φημολογηθεί πως ο ίδιος ο Παρθενόπουλος εμπλέκεται στη ζεύξη Αλαφούζου με Άραβα επενδυτή για το «τριφύλλι».

Το διάστημα αυτό εργαζόταν ως freelancer στο αντικείμενό του, το marketing, και στις δημόσιες σχέσεις σε ανώτατο επίπεδο. Μία φορά, μάλιστα, και όσοι ασχολούνται με το παρασκήνιο το γνωρίζουν καλά, ο Παρθενόπουλος συνδέθηκε με νέο υποψήφιο επενδυτή για την ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Προ διετίας, όχι δρώντας στο προσκήνιο. Η επαφή του ανθρώπου που εκπροσωπούσε με τον Γιάννη Αλαφούζο, δεν ευοδώθηκε.

Η φημολογία ότι ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος θα επιστρέψει τον Μάιο με πρόταση διαχείρισης της ΠΑΕ, στον νυν μεγαλομέτοχο, δεν έχει επιβεβαιωθεί. Είναι κάτι που περιμένει πολύς κόσμος του Παναθηναϊκού, που θεωρεί τον ισχυρό άνδρα της ΚΑΕ ως μόνη λύση. Η προσθήκη Παρθενόπουλου στο ευρύτερο δυναμικό της ΚΑΕ δεν μπορεί να συνδεθεί άμεσα με το ενδεχόμενο, ωστόσο ο τρόπος διαχείρισης τέτοιων γεγονότων ανήκει απόλυτα στο πεδίο του.

ΒΡΕΣ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ ΕΔΩ

Sportime Extras