Ρότσα: «Γι΄ αυτό είπα το… όχι για τον Μαραντόνα το 1995»


Γιώργος Διπλοΐδης

Ρότσα: «Γι΄ αυτό είπα το… όχι για τον Μαραντόνα το 1995»


Ο Χουάν Ραμόν Ρότσα σε δηλώσεις του τόνισε γιατί το 1995 δεν είχε δώσει το «οκ», για να πάρει ο Παναθηναϊκός τον Ντιέγκο Μαραντόνα.

Ο παλαίμαχος παίκτης του Παναθηναϊκού, Χουάν Ραμόν Ρότσα, σε συνέντευξη του στον ΣΚΑΙ αποκάλυψε μεταξύ άλλων, γιατί δεν έδωσε το «πράσινο φως» για να έρθει στο «Τριφύλλι» το 1995 ο Μαραντόνα.

Αναλυτικά τι δήλωσε:

Για το τι σημαίνει γι΄ αυτόν ο Μαραντόνα: «Εγώ αυτή τη στιγμή μιλάω σαν ένας απλός πολίτης της Αργεντινής. Νομίζω ότι είναι ένας από τους τελευταίους που χάρισε ένα χαμόγελο στο λαό της Αργεντινής, που είναι χτυπημένος εδώ και πολλά χρόνια. Είναι λίγοι αυτοί που χαρίσανε ένα χαμόγελο. Κάθομαι και βλέπω όλο αυτό που γίνεται στην Αργεντινή από το πρωί».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Συγκινητικό: Η Μπόκα έσβησε όλα τα φώτα του «Μπομπονέρα» εκτός από τη σουίτα του Μαραντόνα

Αν υπάρχει άλλος σαν τον Μαραντόνα τόνισε: «’Οχι. Είναι δύσκολο. Ο Μαραντόνα ήταν το κάτι το άλλο. Όχι μόνο για όσα έκανε μέσα στο γήπεδο αλλά και όσα έκανε εκτός γηπέδου. Ήταν αυτό που πρέσβευε, την αντίσταση. Ήταν αυτός που «έπιασε» την επιθυμία και τον πόνο του λαού της Αργεντινής. Τώρα βλέπω πλάνα με φιλάθλους της Μπόκα και της Ρίβερ Πλέιτ μαζί. Μόνο αυτός μπορεί να το κάνει.

Για το γιατί είπε «όχι» στην μεταγραφή του Μαραντόνα στον Παναθηναϊκό το 1995: «Εγώ δεν ήθελα τότε. Μπορεί να λέγαμε τώρα ότι ο Μαραντόνα έχει φορέσει τη φανέλα του Παναθηναϊκού, αλλά τότε προσπάθησα να προστατεύσω τον Παναθηναϊκό.Δεν ήμουν ικανός να κουμαντάρω τον Μαραντόνα».


Sportime Extras