Η αναξιοπιστία της Αλ Αΐν, είναι σαφές πια, έχει χτυπήσει «κόκκινο».

Στις αρχές Μαρτίου το Sportime είχε παρουσιάσει αποκλειστικό ρεπορτάζ, που αφορούσε την εξόφληση του Παναθηναϊκού. Τότε, αξιωματούχος του κλαμπ από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, υπογράμμιζε εμφατικά ότι ο σύλλογός τους έχει μεγάλο όνομα στην Ασία και δεν προτίθεται να χαλάσει τη φήμη του για 725 χιλ. ευρώ. Προσθέτοντας, ότι η πληρωμή του εν λόγω ποσού στον Παναθηναϊκό θα γινόταν μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες.

Τελικά, το ημερολόγιο δείχνει 12 Απριλίου κι ακόμη, στο «πράσινο» στρατόπεδο, λεφτά από τα ΗΑΕ περιμένουν και λεφτά δεν βλέπουν. Μη μπορώντας να βρίσκεται άλλο στο «περίμενε», ο Παναθηναϊκός αποφάσισε να προχωρήσει σε επίσημη καταγγελία της Αλ Αΐν στη FIFA! Η συγκεκριμένη ενέργεια της ΠΑΕ έγινε στις 23 Μαρτίου, ως έσχατος μοχλός πίεσης προς τους Άραβες.

Ασφαλώς, το να διαπομπεύεται ένα πλούσιο σωματείο όπως η Αλ Αΐν για 725 χιλ. ευρώ, είναι κάτι που ούτε η νυν ομάδα του Μπεργκ επιθυμεί. Επομένως, με την όσο το δυνατόν γρηγορότερη πληρωμή του οφειλόμενου ποσού, το θέμα θα λήξει ομαλά. Κι ο Παναθηναϊκός θα βάλει τα σημαντικά, για την επιβίωσή του, χρήματα στα ταμεία του. Οι δύο πλευρές πάντως, τελευταία, έχουν ανοιχτό και διαρκή δίαυλο επικοινωνίας.