Η 11η Απριλίου έχει τσεκαριστεί στο ημερολόγιο, ως η πιο κομβική ημερομηνία για τον Παναθηναϊκό. Μέχρι την επόμενη φυσικά, μιας και τα προβλήματα όχι απλά δεν μειώνονται, αλλά διογκώνεται με φρενήρη ρυθμό για το σύλλογο.

Από τη μία, ο Παναθηναϊκός περιμένει εναγωνίως το Δ.Σ. της Super League. Το μεσημέρι της Τετάρτης στα γραφεία της λίγκας, θα διεξαχθεί νέα ψηφοφορία μεταξύ των ΠΑΕ του συνεταιρισμού. Ως γνωστόν, το «τριφύλλι» στοχεύει στο να αρθεί η ποινή του υποβιβασμού, για όσες ομάδες δεν πάρουν άδεια συμμετοχής στο επόμενο πρωτάθλημα από την ΕΠΟ.

Ουσιαστικά, δηλαδή, ο Γιάννης Αλαφούζος επιθυμεί να διασφαλίσει την παραμονή του σωματείου στη μεγάλη κατηγορία, ακόμη κι αν ο ίδιος δεν πληρώσει αυτά που οφείλει στους πιστωτές της εταιρείας. Στο «πράσινο» στρατόπεδο υπάρχει η αισιοδοξία ότι, έστω οριακά, αυτή τη φορά θα πλειοψηφήσει το «ναι» και το σενάριο της ολοκληρωτικής διάλυσης θ’ αποφευχθεί. Από τη θεωρία στην πράξη πάντως, πολλές φορές, υπάρχει απόσταση… μεγάλη! Με άλλα λόγια, σε λίγες ώρες στο καθοριστικό Δ.Σ. της Super League, αναμένεται ένα θρίλερ σχετικά με το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας!

Από την άλλη, το απόγευμα θα κριθεί στο Κορωπί η συνέχιση ή μη της αποχής των ποδοσφαιριστών. Αν η ΠΑΕ Παναθηναϊκός τηρήσει τη δέσμευσή της και μέσα στην Τετάρτη, πληρώσει σε όλους τους παίκτες (Έλληνες και ξένους) το 30% της δόσης Δεκεμβρίου, τότε οι «πράσινοι» θα ξαναφορέσουν τα αθλητικά τους και θα πατήσουν το χορτάρι του «Γ. Καλαφάτης». Αντίθετα, αν η διοίκηση φανεί πάλι αναξιόπιστη, τότε η αποχή θα συνεχιστεί για τρίτη συνεχόμενη μέρα! Να σημειωθεί ότι οι αθλητές του «τριφυλλιού» έχουν να προπονηθούν από τη Μεγάλη Τετάρτη (!), τη στιγμή που την Κυριακή (15/4), φυσικά, είναι προγραμματισμένο το παιχνίδι με τον Ατρόμητο στη Λεωφόρο.