×

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

Στη Λίγκα η «πράσινη» επιστολή για αλλαγή της ποινής


    Χρήστος Δημόπουλος

Στη Λίγκα η «πράσινη» επιστολή για αλλαγή της ποινής


Επιστολή στη Σούπερ Λιγκ, μέσω της οποίας εξηγεί τους λόγους που αιτείται την άρση της ποινής του υποβιβασμού, για όσες ομάδες δεν αδειοδοτούνται, απέστειλε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Θυμίζουμε ότι αύριο (3/5), στα γραφεία της Λίγκας, θα διεξαχθεί η κρίσιμη ψηφοφορία μεταξύ των ΠΑΕ του συνεταιρισμού, για την τροποποίηση του υπάρχοντος κανονισμού αναφορικά με την εξασφάλιση άδειας. Αν η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος εισηγηθεί την αλλαγή της ποινής του υποβιβασμού, τότε η ΕΠΟ καλείται να κάνει πράξη το αίτημα που θα έχει λάβει.

Αναλυτικά, παρακάτω, η επιστολή του Παναθηναϊκού:

«Αξιότιμοι κύριοι,

Όπως γνωρίζετε, η παρατεταμένη κρίση στην ελληνική ποδοσφαιρική και μη αγορά, η διάψευση των προσδοκιών περί βελτίωσης των οικονομικών συνθηκών στο Ελληνικό Ποδόσφαιρο και η καταγγελία της κεντρικής σύμβασης εκμετάλλευσης τηλεοπτικών δικαιωμάτων, έχουν δημιουργήσει ανυπέρβλητα προβλήματα στην εκπλήρωση των οικονομικών προϋποθέσεων του Συστήματος Αδειοδότησης, με σημαντικό αριθμό ομάδων του Συνεταιρισμού.

Έχει καταστεί σαφές ότι οι οικονομικές και εν γένει συνθήκες έχουν αλλάξει δραματικά εις βάρος των ομάδων της Super League, χωρίς υπαιτιότητά τους, με αποτέλεσμα η εξοντωτική ισχύουσα ποινή του υποβιβασμού να έχει καταστεί άδικη, υπέρμετρη και δυσανάλογη. Ενδεχόμενη εφαρμογή της για την τρέχουσα αγωνιστική θα συντελέσει στην (περαιτέρω) υποβάθμιση του Ελληνικού Ποδοσφαίρου και του Συνεταιρισμού μας.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

Αιτούμεθα όπως, λόγω κατεπείγοντος, συγκαλέσετε άμεσα έκταση συνεδρίαση Δ.Σ. ούτως ώστε να συζητηθεί (α) η τροποποίηση της από 20-11-2015 εισήγηση της Super league στην ΕΠΟ, αναφορικά με τις ποινές περί μη Αδειοδότησης για τη διοργάνωση πρωταθλήματος Super League Ελλάδα για την αγωνιστική περίοδο 2018-19, επί τη βάση των δεδομένων που αρμόζουν στις οικονομικές και λοιπές συνθήκες του Ελληνικού Ποδοσφαίρου και των μελών του Συνεταιρισμού μας και να επαναξιολογηθούν συνολικά από τα μέλη του Συνεταιρισμού μας τα οικονομικά και πειθαρχικά δεδομένα όπως έχουν διαμορφωθεί και (β) λόγω της σοβαρότητας του θέματος η σύγκληση Γ.Σ. με το ίδιο θέμα».

 


Τελευταία Νέα