×

Τελευταία Νέα

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

Live Games•LIVE

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

Τα δεδομένα για το μέλλον του Σιφναίου


Λάμπρος Γκαραγκάνης

Τα δεδομένα για το μέλλον του Σιφναίου


Ο Μάρκος Σιφναίος είναι μία από τις προσθήκες που έκανε ο Παναθηναϊκός την τρέχουσα μεταγραφική περίοδο. Εντάχθηκε στο δυναμικό μία ημέρα πριν την αναχώρηση για το Τίλμπουργκ κι ανακοινώθηκε λίγο μετά την επιστροφή από την Ολλανδία, μόλις εξασφάλισε την ελληνική ταυτότητα.

Στα φιλικά πήρε ελάχιστο χρόνο συμμετοχής. Ένα ημίχρονο, το πρώτο, με τη Χους όπου είχε ένα χαμένο τετ α τετ και ακυρωθέν τέρμα. Παίζοντας με την ενδεκάδα των νεαρών παικτών των «πράσινων», που είχε επιλέξει για εκείνο το ματς ο Γιώργος Δώνης. Δεν μπήκε στην αποστολή ούτε με την Ομόνοια, ούτε με την ΑΕΛ και τα σενάρια δανεισμού του δίνουν και παίρνουν.

Ακόμη κάποια απόφαση από Νταμπίζα-Δώνη δεν φαίνεται να έχει ληφθεί, αν και δεδομένα συζητήθηκε το ενδεχόμενο δανεισμού του σε άλλη ομάδα όπου θα πάρει εγγυημένο χρόνο συμμετοχής. Ο 48χρονος τεχνικός δεσμεύτηκε και στη συνέντευξή του στο Sportime και σε άλλες τοποθετήσεις του ότι όλοι οι νεαροί ποδοσφαιριστές θα έχουν την ευκαιρία τους μέσα στη χρονιά. Δεν λέει κάτι στην τύχη και με σταθερά την κουβέντα αυτή είναι θέμα χρόνου να πάρει ο Σιφναίος τη δική του ευκαιρία. Στο φιλικό με τον Λεβαδειακό; Οι πιθανότητες είναι λίγες, αλλά υπαρκτές.

Προφανώς ο προπονητής του Παναθηναϊκού θέλει να δει τον Σιφναίο σε πλήρη ετοιμότητα. Πρόκειται για παίκτη ελπιδοφόρο, με δυνατά σωματικά προσόντα, ο οποίος θέλει χρόνο προσαρμογής. Χαρακτηριστικό είναι ότι απασχόλησε συλλόγους, ακόμη και στο διάστημα που βρίσκεται στο «τριφύλλι»! Ο ίδιος θέλει σαν τρελός να προσφέρει στην ομάδα που υποστηρίζει, γι’ αυτό και στις προπονήσεις δίνει τα πάντα.

Και στην Ολλανδία, αλλά περισσότερο εδώ που βρήκε πατήματα και παρουσιάζει σημαντική εξέλιξη στις προπονήσεις. Συμπεριφέρεται ως κανονικό «εννιάρι» κι έχει προσαρμοστεί. Τη στιγμή που το γκολ και οι φάσεις προκύπτουν με το σταγονόμετρο στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού, εφόσον συνεχιστεί η πρόοδος στις προπονήσεις του Σιφναίου (δουλεύει καλά στα τελειώματα φάσεων και στην κάθε επαφή με την μπάλα) δεν αποκλείεται ν’ αποκαλυφθεί σύντομα στον κόσμο του Παναθηναϊκού που ακόμη δεν τον έχει δει καν (το φιλικό με τη Χους δεν είχε τηλεοπτική κάλυψη)!