×

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

Βαγιαννίδης: Η «ανοιχτή» πρόταση της Μονακό και το «πράσινο» μήνυμα


    Αντώνης Τσιράκης

Βαγιαννίδης: Η «ανοιχτή» πρόταση της Μονακό και το «πράσινο» μήνυμα


Είναι από τα ανοιχτά ζητήματα που έχει ο Παναθηναϊκός αυτή την περίοδο. Και όπως έδειξε στο χρονικό διάστημα που αγωνίστηκε με την Παναχαϊκή, υπάρχει λόγος που γίνεται ντόρος γύρω από το όνομά του. Ο Γιώργος Βαγιαννίδης έχει στα 18 του χαρακτηριστικά που ξεχωρίζουν και γι’ αυτό βρίσκεται στο στόχαστρο αρκετών ομάδων.

Καιρό τώρα είχαμε ενημερώσει πως είναι πολύ δύσκολο να ανανεώσει. Έχουν μπει στον χορό τόσο ομάδες από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό. Ωστόσο, είναι μία υπόθεση που στο «τριφύλλι» δεν θέλουν να χάσουν. Το πρώτο μήνυμα στον μικρό εστάλη. Έκανε ντεμπούτο με την Παναχαϊκή, μπήκε στην αποστολή και για το ματς με τον Βόλο. Πρόθεση του Γιώργου Δώνη είναι να τον αξιοποιήσει σταδιακά ώστε να αντικρούσει τις αμφιβολίες που έχει ο Βαγιαννίδης και η οικογένειά του για το αν θα παίζει.

Είναι γνωστό πως γι’ αυτό δεν έχει ανανεώσει. Δεν είχε πρόβλημα με τα χρήματα που του δίνονταν, δεν τον ένοιαζε αυτό σε τόσο μικρή ηλικία, αλλά το να έχει χρόνο συμμετοχής. Φυσικά αυτόν δεν του τον εγγυάται κανείς ούτε στη Μονακό, τη μοναδική ομάδα που έχει καταθέσει επίσημη πρόταση. Ωστόσο, εκεί γνωρίζει πως θα κάνει προπονήσεις με την πρώτη ομάδα και είτε θα περιμένει την ευκαιρία του, είτε θα παραχωρηθεί κάπου δανεικός. Αντιλαμβάνεται κανείς πως το να κάνει προπονήσεις με τους Φάμπρεγκας, Μπεν Γεντέρ και Ζέλσον Μαρτίνς αποτελεί κίνητρο από μόνο του.

Κατά καιρούς ακούστηκαν διάφορα, όπως ότι του έγινε νέα πρόταση βελτιωμένη. Αυτό δεν ισχύει, αλλά δεν αποκλείεται να συμβεί προσεχώς. Ο Παναθηναϊκός θα επιστρέψει έχοντας δείξει έμπρακτα πια πως τον υπολογίζει. Κατά μία πηγή ακόμη και ο μεγαλομέτοχος έχει πεισμώσει να τον κρατήσει. Το αν μπορεί να το κάνει, θα φανεί.

Η «ανοιχτή» πρόταση της Μονακό

Από εκεί και πέρα, αντιλαμβάνεται κανείς πως η αντίστροφη μέτρηση για τον Ιανουάριο έχει ξεκινήσει. Με το νέο έτος ο Βαγιαννίδης θα μπορεί να υπογράψει όπου θέλει.  Και μπορεί έως τώρα η μόνη επίσημη κατατεθειμένη πρόταση να είναι της Μονακό, αλλά αυτά αλλάζουν εύκολα όταν κάποιος μένει ελεύθερος.

Παρεμπιπτόντως, οι Μονεγάσκοι έχουν ενημερώσει πως δεν τους νοιάζει εάν ο παίκτης θα πάει από τώρα εκεί ή από το καλοκαίρι. Μπορεί να υπογράψει από τον Ιανουάριο σε αυτούς και να αποφασίσει μόνος του στη συνέχεια για το πότε θα μετακομίσει. Ούτως ή άλλως το ποσό που θα δώσουν και στις δύο περιπτώσεις δεν αλλάζει πολύ. Σε περίπτωση που ο Παναθηναϊκός τον πουλήσει τώρα, θα βγάλει κάτι παραπάνω. Η διαφορά, όμως, θα είναι πολύ μικρή.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως η Μονακό έχει δει ό,τι όλοι μας, ότι ο Βαγιαννίδης είναι ένας παίκτης με πολύ καλά στοιχεία μεσοεπιθετικά και ότι υστερεί αμυντικά. Αυτό ήταν εμφανές και στο Βέλγιο όταν έπαιξε η Νέων. Ο 18χρονος ήταν ο καλύτερος παίκτης στο ματς με την Αλβανία και ένας από τους χειρότερους στο επόμενο ματς με την Ισλανδία. Πολύ απλά γιατί οι απαιτήσεις των αγώνων ήταν άλλες. Το γεγονός ότι ήταν θετικός με το Βέλγιο στο τρίτο και τελευταίο ματς, έγειρε την πλάστιγγα υπέρ του.

Δεν θα πρέπει, λοιπόν, να αποκλειστεί το να δουλευτεί στην πορεία ως εξτρέμ και όχι ως μπακ. Το συμβόλαιο που του προσφέρει η Μονακό είναι πολύ μεγαλύτερο από αυτό που μπορεί ο Παναθηναϊκός, αλλά ο τελευταίος δεν έχει παίξει ακόμα το τελευταίο του χαρτί. Αυτό θα γίνει προσεχώς. Τον τελευταίο λόγο, βέβαια, θα έχει ο παίκτης και η οικογένειά του, η οποία είναι εντελώς απρόβλεπτη…

Κάντε follow στο Sportime

Κάντε like στην σελίδα του Sportime στο Facebook

Ακολουθήστε το Sportime στο Instagram


Τελευταία Νέα