Ρακίπ Μπρέγκου: Ο λόγος που αξίζει κάθε βόλτα στην Πλατεία


Γεράσιμος Μανωλίδης

Ρακίπ Μπρέγκου: Ο λόγος που αξίζει κάθε βόλτα στην Πλατεία


Ο Ρακίπ Μπρέγκου είναι η απόδειξη της δουλειάς που γίνεται στις ακαδημίες του Πανιωνίου και το γεγονός πως αυτή η ομάδα εκτός από ένδοξο παρελθόν έχει παρόν και μέλλον!

Μπάλα, μεσημεράκι, Πλατεία. Οι συνειρμοί είναι εύλογο να είναι συγκεκριμένοι. Πανιώνιος. Όπου και να παίζει, σε όποια κατηγορία, είναι μια… κατηγορία μόνη της η συγκεκριμένη ομάδα. Και έχει λόγους μνα την παρακολουθεί κανείς. Αρκετούς. Ένας από αυτούς είναι και ο Ρακίπ Μπρέγκου.

Η κατάσταση με την πανδημία βέβαια έχει… φυλακίσει στην απραξία όλες τις μικρότερες κατηγορίες πέραν της Super League. Ο 19χρονος κεντρικός χαφ ωστόσο είναι από αυτούς που πρόκειται να μας απασχολήσουν. Μέλος της πρώτης ομάδας την περυσινή σεζόν, έκανε προπονήσεις με τους άνδρες και έχασε το επαγγελματικό συμβόλαιο λόγω της κατάστασης στην ΠΑΕ. Αναπόσπαστο κομμάτι της Κ19, όπου δεν απώλεσε παρά ελάχιστα παιχνίδια.

Φέτος όμως για τον Ρακίπ και πολλά ακόμα παιδιά του Πανιωνίου, η ιστορία γράφεται διαφορετικά. Για την ακρίβεια γράφεται από την αρχή. Γ’ Εθνική, με μια «βαριά» φανέλα και μια υποχρέωση. Αυτό που ακούς συνεχώς στη Νέα Σμύρνη, ειδικά σε όσους είναι… περαστικοί και δεν ξέρουν καλά τα του Πανιωνίου είναι η εξής ερώτηση: «Ποιος είναι αυτός με το 6 στην πλάτη;».

Ο Ρακίπ Μπρέγκου ξεχωρίζει για τον απλό λόγο πως δείχνει «έτοιμος». Για την πρόκληση του να είναι βασικό γρανάζι στον Πανιώνιο, για να πάρει ευθύνες, για να κάνει το βήμα παραπάνω. Κλασικό αμυντικό χαφ με αρετές και έφεση στις εκτελέσεις φάουλ. Κάθε είδους. Ενδεχομένως να ευθύνεται σε αυτό και το ίνδαλμά του, Αντρέα Πίρλο. Αυτός είναι που κάνει όλα τα στημένα στην ομάδα της Νέας Σμύρνης. Αυτός είναι το σημείο αναφοράς, το κάτι διαφορετικό, το πικάντικο.

Πρόκειται για ένα απτό γεγονός πως ο Πανιώνιος μπορεί να βρίσκεται στις χαμηλές κατηγορίες, αλλά η δουλειά που γίνεται και τα παιδιά που ήρθαν από τις ακαδημίες βρίσκονται σε υψηλό επίπεδο. Ο Μπρέγκου είναι αυτή τη στιγμή η αιχμή μια νέας φουρνιάς που έρχεται. Μιας απόδειξης πως οι «κυανέρυθροι» παραμένουν πάντα μια ποδοσφαιρική σχολή. Ο νεαρός αμυντικός μέσος διαφημίζει στο σήμερα τις ακαδημίες του Πανιωνίου και το ίδιο το «αύριο» του συλλόγου…


Sportime Extras