Η σεζόν τελείωσε για τον ΠΑΟΚ που αναζήτησε ακόμα μια υπέρβαση αλλά δεν τα κατάφερε κι έμεινε εκτός τετράδας της Basket League. Κάτι που θα τον έκανε να τρυπήσει το ταβάνι του.

Τι γεύση αφήνει το τέλος της σεζόν για τον ΠΑΟΚ; Σίγουρα θετική… Ο «Δικέφαλος του Βορρά» κινήθηκε με βάση τη λογική. Δεν ανοίχτηκε περισσότερο απ’ όσο μπορούσε. Έκανε «ματ» στην επιλογή του Άρη Λυκογιάννη και όχι μόνο για αγωνιστικούς λόγους. Και κυρίως χάρη στην προσπάθεια του Θανάση Χατζόπουλου και των συνεργατών του, άρχισε να «νοικοκυρεύεται».

Ακριβώς αυτό το νοικοκυρεμένο πρόσωπο που παρουσίασε ο ΠΑΟΚ είναι το μεγαλύτερο κέρδος της σεζόν. Η ομάδα έδειξε σοβαρότητα και πρόοδο σε όλα τα επίπεδα. Κυρίως έδειξε πλάνο! Το οποίο ακολούθησε πιστά χωρίς να ξεφύγει ούτε εκατοστό. Τα… απονενοημένα διαβήματα του πρόσφατου παρελθόντος μπήκαν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Φέτος στον ΠΑΟΚ μιλούσαν λίγο και δούλευαν πολύ. Δεν είναι μακριά η εποχή που η ομάδα της Θεσσαλονίκης έδινε περισσότερο βάρος στον επικοινωνιακό τομέα… Παρουσιάζοντας δήθεν πλάνα, φουσκώνοντας επικίνδυνα το μπάτζετ κι ακροβατώντας ουσιαστικά σε τεντωμένο σχοινί. Όλη αυτή η διαδικασία μπορεί να εξυπηρετεί το «σήμερα» επικοινωνιακά ή να φτιάχνει… βιογραφικά.

Για την ομάδα όμως και το μέλλον της ήταν… υποθήκη. Κι αν δε βρισκόταν ο Θανάσης Χατζόπουλος πιθανότατα η κατάσταση για τον ΠΑΟΚ να ήταν δυσάρεστη τώρα. Και να ψάχναμε να βρούμε την ομάδα.

Το πρώτο που πέτυχε η ομάδα ήταν να νοικοκυρευτεί οικονομικά. Βρίσκεται σε καλό δρόμο. Το δεύτερο ήταν να παρουσιάσει ένα ανταγωνιστικό πρόσωπο. Και πάλι τα κατάφερε… Ο ΠΑΟΚ στις λεπτομέρειες έμεινε εκτός τετράδας στην Basket League. Το ίδιο συνέβη και με τον τελικό του Κυπέλλου όπου στα ημιτελικά «έπεσε ηρωικά» απέναντι στον Προμηθέα.

Κι όλα αυτά χωρίς να προχωρά σε αλλαγές του έμψυχου υλικού ο Λυκογιάννης όταν αντικατέστησε τον Κώστα Μέξα. Αλλά με δουλειά έκανε τους ίδιους παίκτες να παίξουν καλύτερα.

Διόλου τυχαίο ότι ΠΑΟΚ και Λυκογιάννης ανανέωσαν τη συνεργασία τους ως το 2024.