Ο ΠΑΟΚ ρίχνεται στην «μάχη» των Play Offs, με αντίπαλο την ΑΕΚ και σκοπό να κάνει την έκπληξη περνώντας στην επόμενη φάση.

Ο ΠΑΟΚ κέρδισε το Μεσολόγγι, με 84-69, την τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου στο Αγρίνιο. Πλέον έχει την πρόκληση της σειράς των αγώνων απέναντι στην ΑΕΚ, στην οποία έχει το μειονέκτημα της έδρας.

ΠΑΟΚ: Το «στοίχημα» του Λυκογιάννη

Ένα μεγάλο ερωτηματικό είναι πως θα εμφανιστεί ο ΠΑΟΚ σ’ αυτά τα παιχνίδια. Ο λόγος είναι προφανής. Πριν από το ματς με το Μεσολόγγι υπήρχε μεγάλη διακοπή στους αγώνες. Ακριβώς μετά από αυτόν ακόμη μία, μεγάλης διάρκειας, επειδή έπρεπε να ολοκληρωθεί το Κύπελλο Ελλάδας.

Οπότε είναι ένα «στοίχημα« για τον Άρη Λυκογιάννη να κρατήσει την ομάδα του σε πολύ καλό επίπεδο. Ακόμη και να τα καταφέρει, οι δύο διακοπές σίγουρα δεν ήταν ευχάριστο γεγονός για μία ομάδα σαν τον ΠΑΟΚ. Που ήταν σε σπουδαία φόρμα και κέρδιζε…. παντού.

Ο coach του Δικεφάλου δοκίμασε αρκετά σχήματα και παίκτες απέναντι στο Μεσολόγγι, δίνοντας την ευκαιρία μόνο στον νεαρό Ρούμογλου να αγωνιστεί σε μεγάλο μέρος του ματς. Ίσως με αυτόν τον τρόπο να ήθελε να κρατήσει σε εγρήγορση την ομάδα του γιατί επρόκειτο κατά τα άλλα για ένα αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι. Αλλά πως να μην το πράξει όταν υπάρχουν τόσο μεγάλες διακοπές.

Το συν για την ΑΕΚ

Το υλικό της ΑΕΚ δεν υπάρχει αμφισβήτηση πως είναι πολύ ποιοτικό και με βάθος. Όμως κάποια ανεπιτυχή αποτελέσματα, έφεραν κλυδωνισμούς. Τα οποία είχαν σαν αποτέλεσμα να αποτελέσει παρελθόν ο Ηλίας Παπαθεοδώρου. Έτσι και ήρθε η… εποχή του Βαγγέλη Αγγέλου.

Πάντα όταν αλλάζει ένας προπονητής στην αρχή τουλάχιστον, στις περισσότερες περιπτώσεις, έρχεται η αγωνιστική ανάταση. Το θέμα είναι πως στην «Ένωση» δόθηκε με αυτή την διακοπή η ευκαιρία να κάνει ο νέος τεχνικός της, μία μίνι προετοιμασία.

Να δουλέψει σε πράγματα που ήθελε και να περάσει την δική του φιλοσοφία. Φυσικά για όλα τα παραπάνω καλύτερος «καθρέφτης» είναι το γήπεδο.

Το τελευταίο… τσεκάρισμα

Ο Άρης Λυκογιάννης εδώ και καιρό έχει πάρει τις αποφάσεις του για το υλικό της ομάδας, που θέλει να έχει στην διάθεση του και για την επόμενη περίοδο. Είναι γνωστό πως θέλει να κρατήσει έναν κορμό, περίπου το 60-70% του υλικού του.

Όμως θα έχει την ευκαιρία για ένα τελευταίο… τσεκάρισμα για τυχόν εκπλήξεις. Με παίκτες που να μην τον έχουν πείσει και να τον εκπλήξουν θετικά. Πάντως άλλος ΠΑΟΚ θα κατέβει στο παρκέ σε περίπτωση που αποφασιστεί να παίξει στην Ευρώπη και άλλος αν δεν πάρει μέρος σε κάποια ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Στην πρώτη περίπτωση θα χρειαστεί μεγάλη ποιότητα και ακόμα περισσότερο βάθος, για να μπορέσει να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις τριών παιχνιδιών σε διάστημα οχτώ ημερών.

Μπιτς: «Είναι η καλύτερη εποχή της σεζόν, τα πλέι-οφ»

Σβιντέρσκι: «Είμαι σε επαφές για νέο συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ, ο Σνάουτσνερ με έχει βοηθήσει πολύ»

Απίθανες προσφορές και σούπερ πακέτα σε παιδικά περιοδικά και παραμύθια στο Magbox.gr.