×

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

ΕΕΑ: Ο Σαββίδης θα κληθεί για εξηγήσεις


    Κώστας Παπαδόπουλος

ΕΕΑ: Ο Σαββίδης θα κληθεί για εξηγήσεις


Ο Ιβάν Σαββίδης αναμένεται να κληθεί την άλλη Πέμπτη (06/02) από την ΕΕΑ ώστε να δώσει εξηγήσεις για το γεγονός ότι δεν είχε δηλώσει εγκαίρως την συμμετοχή του σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ, με τον ΠΑΟΚ να αντιμετωπίζει νέο κίνδυνο.

Όπως προκύπτει από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, έφτασε μόλις σήμερα πρακτικό από το ΔΣ της ΠΑΕ ΠΑΟΚ από τις 31/12/2019 όπου ο Ιβάν Σαββίδης εμφανίζεται να μετέχει με 6,5 εκατ. ευρώ σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ που αντιστοιχεί στο 5,6% του μετοχικού κεφαλαίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΠΑΟΚ – Ξάνθη: Η Super League αποφασίζει για την ποινή!

Η αύξηση ήταν στο σύνολο των 28 εκατ. ευρώ και σύμφωνα με την ΕΕΑ είναι μία περίπτωση παράβασης ανάλογη με εκείνη του μετοχολογίου της Ξάνθης (που δεν είχε ενημερώσει αρμοδίως και εγκαίρως εντός διαστήματος δέκα ημερών την ΕΕΑ) και επισύρει ανάλογες κυρώσεις. Η κατηγορία που προκύπτει από την πλευρά της ΕΕΑ λοιπόν είναι ότι δεν είχε ενημερωθεί αρμοδίως η επιτροπή, με το πρακτικό να φτάνει στα χέρια της την Δευτέρα (27/01).

Το… timing της σχετικής απόφασης από την ΕΕΑ προκάλεσε μεγάλη εντύπωση στις τάξεις του ΠΑΟΚ, οι οποίοι έκαναν λόγο για εμμονική προσέγγιση από την Επιτροπή, τη μέρα -μάλιστα- που προηγήθηκε η γνωστοποίηση μιας «σκανδαλώδους απόφασης», όπως γράφουν.

Όπως χαρακτηριστικά σημείωναν οι «ασπρόμαυροι»:

«Απόδειξη της εμμονικής προσέγγισης της ΕΕΑ είναι το γεγονός ότι την ίδια μέρα μιας σκανδαλώδους απόφασης, καλεί τον Ιβάν Σαββίδη για παράτυπη αγορά μετοχών της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, κάτω από το 5%! Οι επικίνδυνοι αυτοί άνθρωποι βγάζουν και πορίσματα…».

Επί της ουσίας, πάντως, στις τάξεις του ΠΑΟΚ υποστηρίζουν πως απέτυχαν ακόμη και στους υπολογισμούς των πράξεων και στο ποσοστό που έχει συμμετάσχει ο Ιβάν Σαββίδης.

Κάντε follow στο Sportime

Κάντε like στην σελίδα του Sportime στο Facebook

Ακολουθήστε το Sportime στο Instagram