×

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

Λουτσέσκου: «Το οφείλω στους βοηθούς μου»


    Μαρία Καλτσίδη

Λουτσέσκου: «Το οφείλω στους βοηθούς μου»


Για τη νίκη του ΠΑΟΚ επί του Απόλλωνα Σμύρνης, την εικόνα του Δικεφάλου, αλλά και το μυστικό των στημένων φάσεων μίλησε ο Ραζβάν Λουτσέσκου.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ρουμάνος τεχνικός:

Αν οι στημένες φάσεις είναι το καλύτερο… στοιχείο του ΠΑΟΚ φέτος:

«Θεωρώ ότι ήταν… όπλο και την περσινή σεζόν. Το ποδόσφαιρο είναι γεμάτο λεπτομέρειες και πρέπει να τις προσέχουμε. Φέρνουμε πολλές μπάλες στην περιοχή του αντιπάλου και οι καλές στημένες φάσεις οφείλεται στους βοηθούς μου».

Για το αν η ομάδα περνάει περίοδο ντεφορμαρίσματος και που οφείλεται αυτό:

«Δεν μπορώ να το καταλάβω αυτό και δεν θέλω να απαντήσω σε αυτό. Ή ίσως δεν βλέπω καλά το που βρισκόμαστε».

Για τη διαιτησία του αγώνα και το τι έγινε στο τέλος με τον Βιεϊρίνια:

«Δεν ξέρω τι να πω. Δεν ξέρω τι ειπώθηκε μεταξύ τους».

Για το πόσες μέρες άδεια θα δώσει στους παίκτες:

«Πέμπτη πρωί 11 η ώρα έχουμε προπόνηση».

Για το αν υπάρχει κομμάτι που δεν τον ικανοποιεί και θα βελτιώσει:

«Πιστεύω ότι είμαστε σε φανταστικό επίπεδο και ελπίζω να το κρατήσουμε. Δεν περιμένω κάτι άλλο».

Τι κέρδισε ο ΠΑΟΚ μετά την διακοπή:

«Έχουμε μία κατάσταση που παίζουμε κάθε τρεις μέρες. Η δυναμική αλλάζει συνεχώς. Είχαμε τον έλεγχο του παιχνιδιού. Μας έλειψαν κάποιες καταστάσεις που θα ήταν πολύ καλύτερες αν δεν είχαμε τόσο συχνά παιχνίδια. Ένα κομμάτι αφορά τον παράγοντα αυτό και κάποιοι παίκτες δεν έχουν πνευματική και ότι αλλάζει το στυλ του παιχνιδιού γιατί βάζουμε πολλούς παίκτες σε κάθε παιχνίδι. Υπάρχει ο παράγοντας του στυλ του αντιπάλου.

Υπάρχει η περίπτωση ο αντίπαλος που σου δώσει χώρο και που θα είναι πιο προσεκτικός στην άμυνα. Εμείς πρέπει να πηγαίνουμε όμως για τη νίκη ανεξάρτητα από αυτό. Σε κάποια παιχνίδια μπορεί να βρεις παίκτες που θα είναι στην καλύτερη κατάσταση ή 100% ή να αντιμετωπίζεις ομάδες που είναι σε καλή στιγμή. Θα πρέπει να βρεις τον τρόπο να κερδίζεις. Αυτή είναι η πραγματική δύναμη μιας ομάδας. Το να μπορείς να αλλάζεις παίκτες, να αλλάζεις παίκτες και να περνάς αλόβιτος νικώντας».

Για τα παιχνίδια που έχασε ο ΠΑΟΚ πέρυσι και τα κέρδισε φέτος:

«Νομίζω ότι δεν μπορούμε να συγκρίνουμε. Άλλη κατάσταση πέρυσι γιατί τότε ξεκινάγαμε τη δουλειά μας. Αλλάξαμε και κάποιους παίκτες. Υπάρχει φέτος η νέα κατάσταση που παίζουμε κάθε τρεις μέρες. Είναι δύσκολο να διαχειριστούμε την κατάσταση αυτή. Το ματς στο Μπόρισοφ τελείωσε στις 12 και φάγαμε βραδινό στις δύο.

Σε κάποια παιχνίδια κερδίσαμε με τεράστιο πνεύμα, σε κάποια με μυαλό. Και σε αυτόν τον δρόμο θα πρέπει να συνεχίσουμε και εμείς. Το να βάζουμε τους ίδιους παίκτες να παίζουν συνέχεια δεν θα έχει το ίδιο αποτέλεσμα. Πρέπει να βάλουμε κάτω όλες τις καταστάσεις που μπορεί να βρίσκονται οι παίκτες ανά παιχνίδι».

Για τον Βιεϊρίνια:

«Στην ποδοσφαιρική ζωή υπάρχουν διάφορα στάδια. Το πιο σημαντικό είναι ένας παίκτης να παλεύει μέσα στο γήπεδο, να δίνει προσωπικότητα, είναι πάντα στη μέση της… μάχη και είμαι τυχερός και χαρούμενος που έχουμε τον Βιεϊρίνια στην ομάδα μας. Κάποιες φορές οι παίκτες μπορεί να κάνουν καθοριστικές ενέργειες, ένα σουτ, μία ασίστ, όμως ενδεχομένως να μη βγαίνει μία κατάσταση. Το πιο σημαντικό είναι να βρίσκονται εκεί, να δίνουν ότι μπορούν, μία ισορροπία στην ομάδα και αυτό είναι το πιο σημαντικό».


Τελευταία Νέα