Νέα Τούμπα: Σε ποιο στάδιο βρίσκεται


    Νίκος ΤοσκίτσηςΑρκετά δημοσιεύματα επανέφεραν το θέμα της Νέας Τούμπας για τον ΠΑΟΚ, τονίζοντας πως ο Δικέφαλος είναι πιθανό να μετακομίσει στο Καυτατζόγλειο από τη ερχόμενη σεζόν.

Η αλήθεια όμως είναι πως δεν υπάρχει κάποια οριστική εξέλιξη στο συγκεκριμένο ζήτημα αφού δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμη το πότε θα ξεκινήσει η ανακατασκευή της Τούμπας.

Το μόνο που συνέβη τις τελευταίες ημέρες είναι ότι ο ΠΑΟΚ κατάφερε να εξασφαλίσει και να «κλειδώσει» το Καυτατζόγλειο ως έδρα του σε περίπτωση που γίνουν οι εργασίες στην Τούμπα. Στον Δικέφαλο «τρέχουν» τις διαδικασίες για να είναι πανέτοιμοι σε κάθε περίπτωση γι’ αυτό και είναι σε επικοινωνία με τους ανθρώπους του Καυτατζογλείου σε περίπτωση που εξασφαλίσουν νωρίτερα άδεια.

Σε περίπτωση ειδικά, που η ομάδα εξασφαλίσει τη συμμετοχής της στους ομίλους του Champions League και ταυτόχρονα προχωρήσει το θέμα της Νέας Τούμπας, το Καυτατζόγλειο πρέπει να είναι απόλυτα έτοιμο για να φιλοξενήσει αγώνες της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Το πιο πιθανό, όμως είναι τα έργα στην έδρα των Θεσσαλονικέων να ξεκινήσουν το καλοκαίρι του 2020. Είναι δεδομένο πως ο Ιβάν Σαββίδης δεν θα δώσει καμία εντολή για κατεδάφιση της Τούμπας εάν δεν είναι απόλυτα σίγουρος πως την επόμενη ημέρα θα ξεκινήσουν οι εργασίες ανέγερσης της έδρας του ΠΑΟΚ. Ωστόσο ως τώρα δεν έχει αποφασιστεί ούτε πως θα είναι η μορφή του σταδίου, ούτε αν γκρεμιστεί και χτιστεί από την αρχή ή γίνει ανακατασκευή. Αν συμβεί το δεύτερο ή αν αποφασιστεί να γκρεμίζεται το γήπεδο και να κατασκευάζεται τμηματικά (όπως για παράδειγμα έκανε η Τότεναμ) τότε δεν χρειαστεί να «ξεσπιτωθεί» ο ΠΑΟΚ.

Να σημειώσουμε ότι μία μετακίνηση θα κοστίσει επιπλέον χρήματα στον Δικέφαλο καθώς χρειάζονται κάποια εκατομμύρια ευρώ για το «λίφτινγκ» του Καυτατζογλείου ενώ και μία δαπανηρή και χρονοβόρα διαδικασία για την μεταφορά των γραφείων, της μπουτίκ, των ακαδημιών και των τμημάτων του ΑΣ ΠΑΟΚ που φιλοξενούνται στην Τούμπα.

Τη δεδομένη στιγμή πάντως και όσο δεν έχουν οι ιθύνοντες των «ασπρόμαυρων» την άδεια κτισίματος στα χέρια τους όλα είναι «παγωμένα» και οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ, είναι στην αναμονή καθώς αν δεν αποκτήσει η ΠΑΕ την άδεια δεν θα προχωρήσει καμία εξέλιξη.