×

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

ΠΑΟΚ: Η Νέα Τούμπα έρχεται!


    Νίκος Τοσκίτσης

ΠΑΟΚ: Η Νέα Τούμπα έρχεται!


Οι εξελίξεις με τη Νέα Τούμπα τρέχουν μετά τη συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκο Μητσοτάκη και του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιβαν Σαββίδη.

Στη συνάντηση αυτήν ο ΠΑΟΚ τις διαβεβαιώσεις ότι η κυβέρνηση όχι μόνο δεν θα μπει εμπόδιο για τη Νέα Τούμπα αλλά θα βοηθήσει ώστε να ξεπεραστούν άμεσα τα γραφειοκρατικά θέματα.

Πάνω σε αυτό το πλαίσιο ο βουλευτής Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρης Κούβελας, αναφέρθηκε σε όλα όσα συζητήθηκαν ανάμεσα στου δυο άντρες και τους υπεύθυνους Φορείς.

Ο Κούβελας, μεταξύ άλλων, σημείωσε: «Ο Πρωθυπουργός θέλησε να ακούσει τόσο τον Ιβάν Σαββίδη όσο και τους φορείς της Θεσσαλονίκης για το θέμα του γηπέδου.

Εδειξε ενδιαφέρον για το τι έχει συμβεί και το τι περιμένουμε. Σημείωσε πως ο στόχος είναι η Νέα Τούμπα να προχωρήσει, και αυτό να γίνει με συντονισμένες κινήσεις της κάθε πλευράς που θα εμπλακεί.

Πληροφορήθηκε τόσο για όσα θα αναλάβει ο Δήμος, όσο και για αυτά που θα αναλάβει η Περιφέρεια, όπως φυσικά και για το τρόπο που θα δράσει ο ΠΑΟΚ.

Ηδη υπάρχει το ειδικό χωρικό σχέδιο που κάνει τα «βήματά» του. Θα πρέπει να μπει ένα φρένο σε όλα όσα έχουν ακουστεί αναφορικά με τις προθέσεις της κυβέρνησης για το γήπεδο.

Η δημιουργία ενός νέου γηπέδου για τον ΠΑΟΚ αφορά ολόκληρη τη Θεσσαλονίκη και όλοι οι φορείς θα δουλέψουν προς αυτή την κατεύθυνση. Γίνονται κινήσεις ώστε να προκύψει μια συμφωνία πακέτο που θα αφορά το Καυτανζόγλειο και τη Τούμπα.

Με βάση το χρονοδιάγραμμα που υπάρχει, ο στόχος είναι να φιλοξενηθεί ο ΠΑΟΚ στο Καυτανζόγλειο τις σεζόν 2020-21 και 2021-22 και τη σεζόν 2022-23 να μπει στη Νέα Τούμπα».

Απο την πλευρά του ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας δήλωσε: «Δεν είναι ρεαλιστικό να πούμε ότι μπορεί να ξεκινήσει η κατασκευή πριν το 2021.

Θέλουμε μέσα στο 2020 να ολοκληρωθεί η διαδικασία των αδειοδοτήσεων, ώστε από το 2021 να μπούμε στη φάση της κατασκευής.

Συζητήθηκε το θέμα των αρχαίων και υπήρχε η αίσθηση ότι δεν θα έχουμε πρόβλημα, με δεδομένες ορισμένες ανασκαφές που έγιναν στην περιοχή. Θεωρώ ότι με την ευκολία της κατασκευής δεν θα κρατήσει μεγάλο διάστημα».

Αισιόδοξος πως το θέμα της κατασκευής του νέου γηπέδου του ΠΑΟΚ βρίσκεται στο σωστό δρόμο μετά και τη σύσκεψη φορέων της πόλης παρουσία και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη εμφανίστηκε και ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

«Η κυβέρνηση έδειξε πως το γήπεδο του ΠΑΟΚ είναι πρώτη της προτεραιότητα. Περιφέρεια και Δήμος έχουν ήδη ξεκινήσει τη δουλειά για την έγκριση του Ειδικού Χωρικού Σχεδίου για να ξεκινήσουν οι εργασίες.

Υπήρξε, πλέον, και η δέσμευση των υπουργών πως θα τρέξουν οι διαδικασίες χωρίς καθυστερήσεις. Προχωράμε, πλέον, με στόχο το νέο γήπεδο που δεν θα είναι απλά ένα αναβαθμισμένο σπίτι του ΠΑΟΚ αλλά και ένας τουριστικός πόλος έλξης για όλη την Ελλάδα», είπε ο Τζιτζικώστας.