×

Τελευταία Νέα

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

Live Games•LIVE

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

Ποικιλίδης: Όταν ο «γίγαντας» λύγισε…


Μάριος Σταμπουλής

Ποικιλίδης: Όταν ο «γίγαντας» λύγισε…


Είναι από τις στιγμές που ο χρόνος σταματά. Είναι από τις στιγμές που καταλαβαίνεις πως και οι «γίγαντες» κάποια στιγμή… λυγίζουν. Είναι από τις στιγμές, που ο Σ.Φ ΠΑΟΚ Παραδείσου, υποδέχεται ακόμα ένα δικό του παιδί.

Πέρασαν κιόλας έξι χρόνια, από την ημέρα που ο Παναγιώτης Ποικιλίδης έφυγε από τη ζωή, βυθίζοντας στο πένθος την «ασπρόμαυρη» οικογένεια, αλλά και τον ελληνικό αθλητισμό.

Δύο ημέρες πριν αφήσει την τελευταία του πνοή, είχε υποβληθεί σε επέμβαση ανοιχτής καρδιάς. Και, παρόλο που αρχικά έδειχνε να ανταποκρίνεται θετικά, στη συνέχεια η κατάσταση του παρουσίασε επιπλοκές, σε σημείο να υποστεί εγκεφαλική αιμορραγία και να καταλήξει.

Ήταν Ιούνιος του 2007, όταν στάθηκε στο πλευρό του Θόδωρου Ζαγοράκη και βρέθηκε στο διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Κυρίως, είχε επιφορτιστεί τις σχέσεις της ομάδας με τους οργανωμένους.

Τα λόγια των «ασπρόμαυρων» που αναφέρουν χαρακτηριστικά: «Aκόμη και σήμερα φαντάζει δύσκολο να συνειδητοποιήσει κανείς πως ο Παναγιώτης δεν είναι πια κοντά μας… Αυτός ο δυνατός, περήφανος, ευθυτενής άνθρωπος με την περισσή ρώμη, τη λεβεντιά και το χαμόγελο», αντικατοπτρίζουν πλήρως της εικόνα του.

Σπουδαίος αθλητής, πρωταθλητής της ελληνορωμαϊκής πάλης στα υπερβαρέα, ο Παναγιώτης Ποικιλίδης συμμετείχε σε τρεις Ολυμπιακούς Αγώνες. Το 1984 στο Λος Αντζελες ήταν τέταρτος, το 1992 στη Βαρκελώνη όγδοος στα βαρέα και το 1996 στην Ατλάντα ήταν πέμπτος Ολυμπιονίκης στα 130κ.

Ποτέ δεν ξέχασε ότι το 1984 έχασε το ολυμπιακό μετάλλιο στις λεπτομέρειες, αν και ήταν ο μόνος που κέρδισε το χρυσό Ολυμπιονίκη της κατηγορίας του! Στη συλλογή του έχει και δύο μετάλλια, χάλκινο το 1987 και χρυσό το 1991, από Μεσογειακούς Αγώνες. Επίσης, κατέλαβε την 4η θέση δύο φορές (1991, 1993) σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, καθώς και την 6η θέση σε παγκόσμιο πρωτάθλημα (1986). Το 1983 κατέκτησε χρυσά μετάλλια στο παγκόσμιο πρωτάθλημα νέων στην ελευθέρα και ελληνορωμαϊκή πάλη. Ο Παναγιώτης Ποικιλίδης γεννήθηκε στην Καλαμαριά το 1965.

Ήταν αθλητής του ΒΑΟ, όπως κι ο αδελφός του Γιώργος, τέσσερα χρόνια μεγαλύτερός του. Αυτός τον μύησε στα ταπί, από νωρίς, από το 1981. Με ύψος 1,88, δύναμη και μακριά χέρια, η κλίση του δεν του έδινε περιθώρια για άλλες επιλογές. Ασχολήθηκε με τα κοινά στο δήμο Καλαμαριάς (αντιδήμαρχος το 1999 και το 2005), λάτρευε το μπάσκετ και το ψάρεμα και όταν αποφάσισε να ασχοληθεί με τον ΠΑΟΚ, το έκανε ψυχή τε και σώματι.

Το 2000 μάλιστα, επανίδρυσε το τμήμα πάλης του ΠΑΟΚ το οποίο είχε καταργηθεί από την περίοδο της Κατοχής.Τελευταία Νέα