ΠΑΡΑFOOTBALL

ΑΕΛ: Τα «άκυρα» των Ελλήνων κόουτς και η ελληνική επιλογή

Πώς η ΑΕΛ έφτασε στην επιλογή του Τόνι Κοσκέλα και ποιος Έλληνας έπαιξε ρόλο.
ΑΕΛ: Τα «άκυρα» των Ελλήνων κόουτς και η ελληνική επιλογή

Σε αναζήτηση προπονητή βρισκόταν το τελευταίο διάστημα η ΑΕΛ μετά από την αποχώρηση του Χρίστου Χαραλάμπους και το ελληνικό στοιχείο «έπαιξε» πολύ. Όχι, βέβαια, στον βαθμό που βγήκε προς τα έξω, αλλά και πάλι.

Δεν είναι λίγο δύο από τα βασικά ονόματα που έπεσαν στο τραπέζι να είναι Ελλήνων τεχνικών. Η υπέρβαση για τον Μιχάλη Γρηγορίου δεν ολοκληρώθηκε. Όταν ο προηγούμενος δεν έπαιρνε ούτε ένα 5άρι τον μήνα, ήταν πολύ δύσκολο να πειστεί τελικά ένας προπονητής που στις τελευταίες δύο δουλείες του έβγαζε -τουλάχιστον- τα τετραπλά. Ο 49χρονος τεχνικός, που έχει απορρίψει τους τελευταίους μήνες και άλλες προτάσεις από Κύπρο, ήταν θετικός στο να μετακομίσει στη γειτονική χώρα, αλλά μόνο αν περνούσαν τα «θέλω» και αυτά δεν γινόταν τελικά να καλυφθούν.

Ούτε ο Σάββας Παντελίδης πείστηκε. Τον γνώριζαν στην ΑΕΛ από το προηγούμενο πέρασμά του έστω και εάν έκτοτε έχουν αλλάξει πολλά. Από τις πρώτες επαφές φάνηκε πως δύσκολα θα υπάρξει γάμος. Ακόμη και εάν ακολούθησε δεύτερη και τρίτη προσπάθεια για να εξαλειφθούν τα όσα τους χώριζαν. Στο φινάλε και εκείνος είπε «όχι».

Στην παρέλαση ονομάτων που έγινε τον τελευταίο καιρό, ακούστηκαν και άλλοι Έλληνες τεχνικοί. Δεν υπήρχε κάτι για εκείνους πάντως. Όπως δεν υπήρχε και για πολλούς ξένους που απλώς είχαν προταθεί και τίποτα περισσότερο.

Γενικά η ΑΕΛ βρήκε πολλές πόρτες κλειστές, όπως αυτή του Βούλγαρου Αλεξάνταρ Τόμας. Του το ξέκοψε η ομάδα του εκεί από την πρώτη στιγμή. Δεν τον άφηνε να φύγει η Λοκομοτίβ Πλόβντιβ.

Τελικά τη λύση Έλληνας την έδωσε, αλλά μάνατζερ. Η ΑΕΛ ανακοίνωσε την πρόσληψη του Τόνι Κοσκέλα, τον οποίο εκπροσωπεί η Sports Promotion Group. Ο λόγος για την εταιρεία των Ντάνιελ Μηνοβγίδη και Λευτέρη Σαδίκη. Ο πρώτος ήταν που έριξε το όνομά του στο τραπέζι. Ο πρώην προπονητής της Ελσίνκι του Γιώργου Κανελλόπουλου είπε το «ναι» και έτσι έπεσαν οι υπογραφές.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «ΑΕΛ: Τα «άκυρα» των Ελλήνων κόουτς και η ελληνική επιλογή», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αντώνης Τσιράκης

Το μόνο πιο δυνατό από το πάθος του για το ρεπορτάζ και την είδηση, είναι η αγάπη του για τη Λίβερπουλ. Από τα αμφιθέατρα του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών μέχρι το… Πανεπιστήμιο των γηπέδων, μια ντρίμπλα δρόμος ήταν μόνο. Ξεκίνημα και «αγροτικό» στον Αδέσμευτο Τύπο, μετά Sport24 και a-sports, άλλου τύπου «Πανεπιστήμια» κι αυτά. Και το 2017, ήρθε το τηλεφώνημα που τα άλλαξε όλα. Έκτοτε βρίσκεται στην οικογένεια του Sportime.